Русия заяви, че няма да отстъпи пред заплахите за санкции

...
Русия заяви, че няма да отстъпи пред заплахите за санкции
Коментари Харесай

Москва: Няма да отстъпим пред заплахите за санкции

Русия съобщи, че няма да отстъпи пред заканите за наказания от страна на Съединени американски щати по отношение на напреженията към Украйна, съобщи Франс прес.

" Вашингтон, а не Москва, подхранват напреженията. Ние няма да отстъпим и да стоим спокойно, до момента в който слушаме заканите за американски наказания ", се споделя в изказване на съветското посолство във Вашингтон, качено във Facebook страницата му.

Предупреждението бе отправено, преди през днешния ден да се организира телефонен диалог сред американския държавен секретар Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров, на който тематиката ще е Украйна и зародилото напрежение сред Запада и Русия.

За напрежението ще се приказва и на срещата на унгарския министър председател Виктор Орбан с съветския президент Владимир Путин през днешния ден в Москва.

Днес тематиката ще е водеща и в диалозите на английския министър председател Борис Джонсън и на полския министър председател Матеуш Моравецки, които пък ще бъдат на визити в Киев.

Вчера имаше и съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на рецесията към Украйна, и там Русия и Съединени американски щати влязоха в пряк конфликт по въпроса. Постоянният представител на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфилд упрекна Русия, че като е струпала над 100 000 бойци по границата си с Украйна и в Беларус, тя заплашва интернационалната сигурност. Дипломатката добави, че Вашингтон разполага с доказателства, че Москва има намерение да разположи още 30 000 бойци при започване на февруари. А съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че няма никакво доказателство, че Москва възнамерява военни дейности против Украйна, и упрекна Вашингтон, че се пробва да сътвори нервност и да излъже интернационалната общественост с голословни изказвания.

Междувременно Съединените щати получиха нов писмен отговор от Русия по отношение на рецесията към Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на американски представител, който има достъп до кореспонденцията сред двете сили.

" Можем да потвърдим, че получихме писмен отговор от Русия ", съобщи представител на американския Държавен департамент.

" Не мислим, че ще е продуктивно да водим договарянията обществено, тъй че оставяме на Русия грижата да приказва за отговора си, в случай че пожелае. Оставаме напълно ангажирани с разговора за решение на тези въпроси и ще продължи тясно да се консултираме със съдружниците и сътрудниците ни, в това число и с Украйна ", сподели още представителят.

Писменият отговор на Русия на писмен документ, изпратен от Съединени американски щати, бе получен броени часове преди телефонния диалог през днешния ден сред американския държавен секретар Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров.

Руското писмо е в действителност отговор на отговора, който Съединени американски щати изпратиха предходната седмица на писменото искане на Русия за даване на гаранции от Запада в областта на сигурността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР