Русия заяви, че е в спорадичен контакт със Съединените щати

...
Русия заяви, че е в спорадичен контакт със Съединените щати
Коментари Харесай

Кремъл: Русия и САЩ си общуват за ядрените оръжия само по спешност

Русия съобщи, че е в " непостоянен " контакт със Съединените щати по въпроси, свързани с нуклеарните оръжия, оповестява " Ройтерс ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че двете страни поддържат стеснен отворен канал за разговор, с цел да разрешат " незабавен продан на известия " сред двете най-големи нуклеарни сили в света.

Изявлението му идва дни, откакто президентът Владимир Путин предизвести, че " не блъфира " по отношение на готовността си да употребява нуклеарни оръжия, в случай че Русия почувства, че териториалната ѝ целокупност е под опасност.

" Има канали за разговор на нужното равнище, само че те са доста спорадични. Поне разрешават продан на някои незабавни известия по отношение на позициите на другия ", изясни Песков пред кореспонденти.

Миналата седмица Путин акцентира, че Москва е подготвена да употребява нуклеарни оръжия, с цел да " отбрани Русия и нашия народ ", и разгласи военна готовност, която може доста да ескалира спора в Украйна, който продължава към този момент седми месец.

Вчера Съединени американски щати предизвестиха Русия за " пагубни последствия ", в случай че страната употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан бе безапелационен, че Съединените щати ще " отговорят уверено ", в случай че Русия прибегне до такива оръжия против своя комшия. Той не разкри повече детайлности, само че уточни, че Вашингтон персонално е предизвестил Москва " по-подробно какво тъкмо би означавало това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР