Русия затяга обръча около Украйна: според сведения на НАТО в

...
Русия затяга обръча около Украйна: според сведения на НАТО в
Коментари Харесай

Русия затяга обръча около Украйна, 30 000 руски войници в Беларус

Русия стяга обръча към Украйна: съгласно сведения на НАТО в Беларус са струпани 30 000 съветски бойци, противоракетни системи S-400 и ракети, които могат да бъдат оборудвани с нуклеарни бойни глави. Какво се случва?

Прехвърлянето на съветски войски в Беларус съставлява съгласно НАТО най-голямото разполагане на съветски елементи там след края на Студената война. При това не става дума единствено за разполагането на военни елементи: с тях в Беларус идват и бойни самолети, ракети Искандер, които могат да бъдат оборудвани с нуклеарни бойни глави, противоракетни системи S-400 и специфични звена на военното разузнаване ГРУ, съобщи в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Трябва да сме готови за най-лошото "

" Трябва да сме готови за най-лошото ", предизвести още Столтенберг, само че увери, че Алиансът е твърдо решен да откри политическо решение на рецесията. В същото време генералният секретар на НАТО приветства желанията на няколко държави-членки, измежду които Съединени американски щати, да подсилят източния фланг на Алианса.

В отговор Кремъл окачестви държанието на НАТО като " деструктивно ", а съветският министър на защитата Сергей Шойгу дойде в това време в Минск за подготовка на взаимните учения с Беларус, които по проект би трябвало да се проведат от 10 до 20 февруари. Москва твърди, че в взаимните учения ще вземат участие по-малко от 13 000 бойци.

Страхът, че Русия ще нападне Украйна

На фона на информациите за скупчване на над 100 000 съветски бойци по границата с Украйна порастват опасенията, че Кремъл възнамерява скорошно нахлуване. Налице са и догатки, че по този метод Москва цели да принуди НАТО да се откаже от по-нататъшни разширявания и най-много от възможен банкет на Украйна. Путин упорства също така за евакуиране на натовски елементи от източните страни-членки на Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР