Русия затъна в Сирия и търси други държави да финансират

...
Русия затъна в Сирия и търси други държави да финансират
Коментари Харесай

САЩ: Русия затъна в Сирия, Иран трябва да напусне

Русия " затъна " в Сирия и търси други страни да финансират възобновяване на страната. Това съобщи съветникът на Белия дом по национална сигурност Джон Болтън.

Това съгласно него е опция за Вашингтон да упорства за евакуиране на иранските сили от арабската страна.

 Ако Съединени американски щати ни атакуван, ще ударим и съдружниците им, заплаши Иран
Ако Съединени американски щати ни атакуван, ще ударим и съдружниците им, заплаши Иран

Официалният представител разкритикува предлагането на президента Доналд Тръмп

В изявление за " Ройтерс " по време на посещаване в Израел Болтън означи, че контактите на Съединени американски щати с Русия не включват съгласие за интервенция на сирийските сили против бунтовниците в Идлиб . Но той предизвести против всяко потребление на химическо или биологично оръжие там.

 Рохани: Съединени американски щати няма да посмеят да атакуван Иран
Рохани: Съединени американски щати няма да посмеят да атакуван Иран

Ние би трябвало да се подготвим за битка против военни сили

Нашите ползи в Сирия са да приключим с унищожаването на халифата на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и да се оправим с продължаващата терористична опасност от ДАЕШ, сподели той и добави, че Вашингтон също се тормози от наличието на ирански милиции.

" И това са проблемите, които ни задържат там ", посочи той.

Болтън разясни още, че съветският президент Владимир Путин е отбелязал на срещата си с Доналд Тръмп в Хелзинки на 16 юли , че Москва не може да изгони иранците от Сирия.

" Но той също сподели, че ползите му и ползите на Иран не са същите. Така че ние явно ще приказваме с него за това каква роля могат да играят ", посочи Болтън, който ще се срещне с съветския си сътрудник Николай Патрушев в Женева в четвъртък.

Съветникът на Тръмп предизвести, че Съединени американски щати ще отговорят, в случай че бъдат употребявани химически оръжия в Идлиб.

Той увери, че Съединени американски щати не желаят смяна на държавното управление на Иран , а смяна на държанието на Ислямската република.

" Трябва да бъде ясно, смяна на режима в Иран не е американска политика. Но ние желаеме огромна смяна в държанието на режима ", разгласи Болтън на конференция в Йерусалим, където организира диалози с израелски водачи.

По думите му върнатите от Вашингтон наказания са оказали огромно въздействие върху иранската стопанска система и публичното мнение в Ислямската република.

Джон Болтън е на мнение, че рецесията сред Турция и Съединени американски щати може незабавно да бъде прекъсната , в случай че Анкара освободи американския свещеник Андрю Брънсън. Според него катарските пари няма да оказват помощ на стопанската система на Турция.

Съветникът на Белия дом също разяснява, че администрацията на Тръмп не е обсъждала Съединени американски щати да признае Голанските възвишения за израелска суверенна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР