Русия засилва сирийската въздушна отбрана със С-300Москва ще укрепи въздушната

...
Русия засилва сирийската въздушна отбрана със С-300Москва ще укрепи въздушната
Коментари Харесай

Русия засилва сирийската въздушна отбрана със С-300

Русия ускорява сирийската въздушна защита със С-300
Москва ще укрепи въздушната защита на Сирия със система С-300 и ще блокира радари на военни самолети от крайбрежията на Средиземно море след свалянето на съветския аероплан.

Министърът на защитата Сергей Шойгу сподели, че президентът Владимир Путин е подхванал спомагателни ограничения за сигурност, откакто сирийската ракета за въздушна защита С-200 от руската епоха смъкна по простъпка съветския боен аероплан Ил-20, убивайки 15 души предходната седмица – случай, за който Москва упрекна Израел.

"Това ни накара да предприемем съответни ответни ограничения, ориентирани към повишение на сигурността на съветските войски" в Сирия, съобщи Шойгу в телевизионно изказване. "Русия ще достави модерната система за противовъздушна защита С-300 на сирийските въоръжени сили в границите на две седмици."

Сирийските военни към този момент са подготвени да употребяват системата, която трябваше да бъде изпратена през 2013 година, само че беше арестувана "по молба на Израел", сподели Шойгу.

"В регионите към Сирия над Средиземно море ще има радиоелектронно заглушаване на сателитната навигация, както и бордови радарни системи и информационни системи за военна авиация, атакуващи обекти на сирийска територия".

Москва твърди, че израелските изтребители Ф-16, които нападнаха Латакия в Западна Сирия на 17 септември, са употребявали Ил-20 като „ параван", вследствие на което съветския аероплан беше изумен от сирийската въздушна защита.

"Ние сме сигурни, че подхванатите ограничения ще охладят "горещите глави" и ще ги отдалечат от зле премислени дейности, които заплашват нашите военнослужещи", сподели Шойгу. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР