Русия започва да евакуира хора от частично окупираната Херсонска област

...
Русия започва да евакуира хора от частично окупираната Херсонска област
Коментари Харесай

Русия евакуира цивилни от Херсонска област

Русия стартира да изтегля хора от отчасти окупираната Херсонска област в Украйна поради настъплението на Киев в региона. Мярката се възприема като неспособност от страна на Москва да удържи анексираните от нея територии.
В Русия през днешния ден се чакат първите евакуирани от Херсонска област, откакто назначеният от Москва регионален шеф Владимир Салдо посъветва жителите на Херсон и покрайнините да изоставен региона поради все по-честите ракетни удари и сражения. Контра-офанзивата на украинската войска продължава, като в последния месец са освободени над 600 обитаеми места в окупираните от Русия територии, заяви украинското министерство на реинтеграцията.
Руската войска е постигнала тактически прогрес към град Бахмут в източната част на Донецка област, заяви английското разузнаване. Бахмут се намира на основния път към градовете Славянск и Краматорск. По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски също съобщи, че Бахмут е обект на съветско нахлуване и е най-трудното направление на фронта все още., съобщи БНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР