Русия започна разработването на първата си мисия по изпращане на

...
Русия започна разработването на първата си мисия по изпращане на
Коментари Харесай

Русия готви кораба "Орел", за да прати космонавти на Луната

Русия стартира създаването на първата си задача по изпращане на космонавти на Луната, разгласи пред РИА Новости основният конструктор на новия пилотируем товарен галактически транспортен съд " Орел " - Игор Хамиц.

" За изпращане на хора на Луната е планувано да се употребява " Орел ". Той ще лети до неестествен сателит към Луната, а от този сателит до лунната повърхнина ще върви и ще се връща специфичен модул. В момента се организират систематични проучвания по създаването на подобен модул, а също и на задачата като цяло ", съобщи Хамиц. 

Първото изпитателно изстрелване на " Орел " ще е през 2023 година - с ракетата притежател " Ангара-А5 " от космодрума Восточний. За 2024 година е очакван безпилотен полет, а през 2025-а - пилотиран до Международната космичеста станция. През 2026 е 2027 година са планувани също пилотиране полети след изстрелване с  " Ангара-А5 ", а през 2028-а би трябвало да е и първото изстрелване с ракета от свръхтежък клас " Енисей ", която е планувана за полетите до Луната. С това летателните тествания на " Орел " ще приключат и ще се премине към постоянната му употреба. Планът е през 2029 година той да облети Луната, а още на идната година да транспорти до нея и първите съветски космонавти, които ще стъпят на повърхността й. 

Главният конструктор на " Орел " изяснява, че е планувано екипажът да е от 4-ма души, само че ще има опция за допълнение на жилищния отсек на възвращаемия уред с спомагателни две кресла вид " Казбек ", с цел да може от Международната галактическа станция да се прибират и шестима космонавти.

Според плановете " Орел " ще може да бъде в околоземната орбитална станция до 1 година, а при полет до Луната - до 180 денонощия.

Хамиц съобщи, че новият транспортен съд е конструиран по този начин, че при повреда при изстрелване да се приводни в океана. Той твърди, че при такава сиуация космонавтите в кораба ще могат в сигурност да чакат избавителни екипи в продължение на 48 часа, като в този интервал ще имат и обезпечена радиовръзка (трасето за изстрелване на ракети от космодрума Восточний се простира над Тихия океан). 

Освен това, съгласно Хамиц, " Орел " ще е изцяло нов вид транспортен съд и няма да има нито една система или инсталация от тези, които се употребяват в този момент в корабите " Союз ". Новият транспортен съд, очакван за полетите до Луната, се създава още от 2009 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР