Русия започна производство на първия си стратегически бомбардировач със стелт

...
Русия започна производство на първия си стратегически бомбардировач със стелт
Коментари Харесай

Русия започна строителството на първия си стелт бомбардировач

Русия стартира произвеждане на първия си стратегически бомбардировач със стелт технология , разгласи ТАСС, представена от Агенция Франс Прес.

Това е част от програмата на страната за рационализация на въоръжените сили.

Позовавайки се на източници от военното произвеждане, ТАСС прецизира, че държавната Обединена авиостроителна корпорация (ОАК) управлява плана. Пояснява се, че са доставени материали за плана и че е почнала работата по построяването на пилотската кабина на бомбардировача, прочут като ПАК ДА.

Пълното сглобяване на цялата машина би трябвало да завърши през 2021 година , разгласи единият от източниците пред организацията.

Бомбардировачите със стелт технологии са проектирани да заобикалят радари.

Руските управляващите разкриха малко детайлности за плана, въпреки че през предходната година заместник-министърът на защитата Алексей Криворучко съобщи, че производителят на самолети " Туполев ", който е част от Обединена авиостроителна корпорация, управлява плана.

От корпорацията отхвърлиха коментар пред Агенция Франс Прес.

По непотвърдена информация самолетът ще е с сходен дизайн като американските стелт бомбардировачи. Той ще лети със свръхзвукова скорост и ще носи стратегически крилати ракети и свръхзвукови оръжия.

Съединени американски щати имат стелт бомбардировачи B-2.

Китай работи върху собствен с тратегически бомбардировач със стелт технология - Xian H-20. South China Morning Post заяви този месец, че самолетът може да се появи за първи път на авиошоу през ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР