Русия започна пълномащабна инвазия на Украйна през февруари 2022 г.

...
Русия започна пълномащабна инвазия на Украйна през февруари 2022 г.
Коментари Харесай

Папа Франциск: Има риск войната в Украйна да се превърне в забрав...

Русия стартира пълномащабна инвазия на Украйна през февруари 2022 година и двете страни водят по думите на някои наблюдаващи война на безсилие на фона на опасения, че западната поддръжка за Киев може да отслабне, в случай че спорът се проточи.

 

В свое писмо до ръководителя на УГКЦ Франциск отбелязва, че съжалява, че " на фона на една все по-трагична интернационална обстановка има риск войната в Украйна да се трансформира в пропуснат спор ", се показва в изказване на църквата.

 

В него се прецизира, че главата на Римокатолическата черква изпратил писмото си в отговор на писмо от основния архиепископ на украинската черква Святослав Шевчук, в което той изразил сходни опасения по отношение на войната и уведомил папата за съветските въздушни удари от 29 декември – най-сериозните от началото на спора.

Според изказването Франциск определил ударите по цивилни и жизненоважна инфраструктура като " отвратителни, неприемливи и изцяло неоправдани " и апелирал интернационалната общественост и всички участници в спора да търсят мирни решения.

 

Папата непрекъснато приканва за мир и неведнъж е отправял апели за помощ на " мъченическа Украйна ", само че някои украински среди насочат рецензии против него поради привидното му отвращение намерено да подлага на критика Русия, изключително при започване на войната, написа Ройтерс.

 

Духовният водач също така изпрати собствен специфичен делегат – италианският кардинал Матео Дзупи – в Киев, Москва и Пекин и му разпореди да помогне за връщането на украински деца от Русия и окупираните от нея украински територии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР