Русия започна нова депортация на хора от Южна Украйна. Поне

...
Русия започна нова депортация на хора от Южна Украйна. Поне
Коментари Харесай

Зеленски: Русия депортира принудително десетки хиляди украинци |

" Русия стартира нова депортация на хора от Южна Украйна. Поне десетки хиляди наши жители към този момент са депортирани в Русия и краткотрайно окупираните територии на Украйна. Това са жителите на Мариупол и други градове и общини, които са били наранени от съветските войски ", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в послание към Народното събрание на Гърция. 

Той акцентира, че това е наложително пренасяне на хора от страна на Русия.

" Русия е безусловно сигурна в своята безотговорност за всичко, което прави. И би трябвало да ги спрем. Трябва да потърсим отговорност от Русия ", прикани президентът.

Зеленски също по този начин прикани Одеса да бъде избавена, да не бъде разрушена като окупирания Мариупол.

" Трябва да намерим всички хора, депортирани от Русия. Трябва да спасим най-малко тези в Мариупол, които са към момента живи и които могат да бъдат избавени ", акцентира той.

Зеленски също по този начин прикани гърците да основат " нов съюз на другари, който да избави украинците и гърците в южната част на нашата страна " и да помогне на Мариупол.

Униан прибавя, че през вчерашния ден съветските окупатори са почнали насилствена готовност на мъжете в следената от тях част на Мариупол.

Днес бе обявено, че съветските войски, нахлули в страната, са извели принудително личния състав и пациентите от друга болница в Мариупол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР