Русия започна нападения срещу цяла Украйна. Президентът Зеленски обяви военно

...
Русия започна нападения срещу цяла Украйна. Президентът Зеленски обяви военно
Коментари Харесай

Експлозии, разрушения и жертви: Русия нападна Украйна


Русия стартира набези против цяла Украйна. Президентът Зеленски разгласи военно състояние, към този момент се оповестява за жертви и ранени, а Путин насочи закани и към други страни: " Не заставайте на пътя на Русия ".

По данни на съветското държавно управление инфраструктурата на украинските военно-въздушни бази е разрушена. Съобщението е на организация Интерфакс, която се базира на Министерството на защитата. Преди това министерството разгласи, че има намерение да обезврежда " ".

Нападения и детонации
По данни от Украйна нападната е и границата ѝ към Беларус. Нападения е имало и откъм анексирания полуостров Крим.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи военно състояние и насочи зов към жителите на страната да не изпадат в суматоха. " Подготвени сме за всичко, ще победим ", сподели той във видеопослание, излъчено във Facebook.

Редакцията предлага
По данни на външното министерство в Киев задачата на съветското нахлуване е " разрушаването на украинската страна ". Москва желае да завладее територията на Украйна и да я окупира, разгласи министерството. Киев прикани интернационалната общественост да предприеме незабавни действияи да спре експанзията против Украйна.

От своя страна Путин предизвести другите страни да не застават на пътя на Русия. Това би довело до последици, каквито не сте преживявали, сподели Путин в телевизионно послание.

Междувременно американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви, че той и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин са разговаряли по телефона с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. В диалога било разисквано укрепването на източните граници на НАТО.

" Съединени американски щати се придържат към член 5 "

Освен това Блинкен увери членовете на НАТО,че Съединени американски щати се придържат към член 5, който планува отбрана при положение на нахлуване. Полша прикани НАТО да укрепи своя източен фланг. " Време е ", сподели държавен представител. " Очакваме да бъдат взети съответните решения. "

В същото време Европейски Съюз оповести нов пакет от наказания против Русия и даде обещание на Украйна " политически, финансови и филантропични помощи ". А външното министерство в Берлин прикани всички германски граждани неотложно да изоставен Украйна.

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Източна Украйна: по какъв начин живеят хората край фронтовата линия
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР