Русия започна мащабни военни действия за превземането на Източна Украйна,

...
Русия започна мащабни военни действия за превземането на Източна Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски: Ще се бием. Няма да отстъпим нищо украинско!

Русия стартира огромни военни дейности за завладяването на Източна Украйна, написа в. " Гардиън ".

Изданието отбелязва, че за началото на дълго чаканата интервенция е съобщил президентът Володимир Зеленски с думите: " Ще се бием. Няма да отстъпим нищо украинско ". Вестникът разяснява, че Зеленски е направил изявлението си след фрапантно усилване на съветските набези тъкмо преди началото на интервенцията. Руският президент Владимир Путин разгласи желанието си да превземе Донбас, индустриалния център в източната част на страната, който към този момент се управлява отчасти от проруските сепаратисти, добавя " Гардиън ".

Кремъл стартира борбата за украинския Изток, написа в. " Вашингтон пост ".
Вестникът разяснява, че през вчерашния ден Москва наподобява е почнала предстоящата си сухопътна атака в Източна Украйна, до момента в който в същото време е засилила ракетните и артилерийските удари по цялата територия на страната, извършвайки едни от най-широкообхватните си набези за последните седмици.

Според " Вашингтон пост " Пентагонът като цяло не е оспорил украинската оценка, че офанзивата на изток е почнала, само че въпреки всичко е изразил малко по-сдържана позиция от тази на Киев. Според нея при засилените напоследък артилерийски и ракетни удари от съветска страна, които Украйна възприема като индикация за началото на новата съветска интервенция, става дума по-скоро за подготовка на " бъдещи настъпателни дейности ", т.е. същинската част на офанзивата занапред следва.

Пак съгласно военното министерство на Съединени американски щати макар че през вчерашния ден е бил нанесен удар по гражданска инфраструктура и макар че е бил ударен Лвов, вчерашните набези на Русия по-скоро са изглеждали ориентирани против военни цели и не са симптом, че войната се придвижва към западната част на Украйна. " Вашингтон пост " цитира поискал анонимност почитан американски формален представител от сферата на защитата, който отхвърля при съветските набези да са били ударени оръжейни колета за Украйна от Щатите или от други украински съдружници.

Според Пентагона съветските войски стартират да се учат от грешките си при провалената интервенция против Киев и се стараят да ги избегнат в Донбас, съсредоточавайки в региона задоволително от нужните за сходна интервенция детайли като тежка артилерия, авиация и командни звена. " Изглежда се пробват да си вземат поука от случилото се в Северна Украйна, където не бяха обезпечили нужните качества за поддържане на настъплението ", сподели източникът.

" Ню Йорк таймс " отбелязва, че новата атака на Русия в Донбас е била предшествана от масиран ракетен обстрел, при който Лвов за пръв път от началото на войната е станал цел на нахлуване с жертви. Това е увещание, че нито един украински град, било то и подобен като Лвов, намиращ се чак покрай границата с Полша, не е в сигурност от съветските ракети, разяснява изданието.

Изданието отбелязва, че засилените нападателни дейности на Москва са подхванати на фона на признаци, че глобите стартират да задушават съветската стопанска система и да провокират несъгласия измежду съветското управление.

В друга своя публикация " Ню Йорк таймс " отбелязва, базирайки се на свое следствие, че украинските сили евентуално са изстреляли най-малко два касетъчни боеприпаса, използването на които е неразрешена от интернационалните правила.

" Файненшъл таймс " отбелязва, че през вчерашния ден Съединени американски щати са съобщили, че Русия е трансферирала още хиляди бойци към Донбас, а " Уолстрийт джърнъл " разяснява, че оповестеното от Зеленски начало на новата съветска атака в Източна Украйна е сигнал, че нашествието в Украйна, довела до ново опълчване сред Русия и Запада, навлиза в следващата си фаза.

В друга публикация " Уолстрийт джърнъл " написа, че войната в Украйна буди угриженост в Тайван поради нежните интернет връзки на острова със света. По-конкретно става дума за безпокойствие в Тайпе, само че и в някои страни от Азиатско-тихоокеанския район, че свързаността им с мрежата е прекомерно подвластна от кабели, минаващи по морското дъно, които може да бъдат прекратени при положение на китайско нахлуване.

Украинците използваха интернет, с цел да активизират опозиция против съветското навлизане, да противодействат на пропагандата на Москва и да печелят интернационална поддръжка, в това число посредством апелите на Зеленски за даване на оръжие на страната му. Украйна разполага с положителни интернет връзки с чужбина през сухопътните си граници, с помощта на което по-голямата част от страната остана онлайн макар съветските набези против интернет инфраструктурата, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ".
/БТА/
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР