Русия започна изграждането на хеликоптерна база на цивилно летище в

...
Русия започна изграждането на хеликоптерна база на цивилно летище в
Коментари Харесай

Русия създаде хеликоптерна база в северна Сирия след изтеглянето на САЩ

Русия стартира построяването на хеликоптерна база на цивилно летище в североизточния сирийски град Камишли, заяви в четвъртък телевизионният канал " Звезда " на съветското министерство на защитата, показвайки фрагменти от идващи там вертолети, оповестява " Ройтерс ".

Новата база е предпазена от ракетни системи " Панцир " и вертолети, в това число два Ми-35 и военно-транспортен вертолет Ми-8, към този момент са ситуирани там.

Показани са бронирани транспортни средства и екипажи за поддръжка на хеликоптери, както и метеорологична станция и дребна здравна операционна.

" Това е първата група съветски военни вертолети тук, в Северна Сирия... Това е исторически миг. От този ден нататък нашата авиационна група ще работи непрекъснато на градското летище в Камишли ", разяснява Павел Ремнев, сътрудник на " Звезда ".

Руското разрастване е по-малко от месец, откакто американските сили, които се изтеглят от зоната, бяха замеряни с картофи от локалните поданици, откакто президентът Доналд Тръмп внезапно им подреди да се изтеглят от елементи на Сирия.

Русия по-рано стартира да употребява военни вертолети за наблюдаване на регион покрай границата на Сирия с Турция, с цел да отбрани съветската военна полиция, която работи на земята там.

Новата база ще им разреши да го вършат по-ефективно.

Патрулите се правят с турски сили и са предопределени да следят съглашение, реализирано от Москва и Анкара, откакто през октомври Турция стартира атака през границата си със сирийските бунтовници, като се стреми да изтласка кюрдските бойци от YPG.

" Спутник " написа, че наземната и морска система " Панцир " е проектирана да пази гражданските и военните съоръжения от всички модерни и перспективни средства за въздушно нахлуване при всевъзможни климатични и радиоелектронни обстановки, през деня и нощем. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР