Русия започна евакуация на жителите на Херсонска област. Според официалната

...
Русия започна евакуация на жителите на Херсонска област. Според официалната
Коментари Харесай

Русия започна евакуация на жителите на Херсонска област

Русия стартира евакуация на жителите на Херсонска област. Според формалната версия на локалните управляващи по този начин ще може да бъде обезпечена маневреност на военните " по време на прочистването на територията от въоръжените сили на Украйна /ВСУ/. "

Зам.-губернаторът на региона Кирил Стремоусов прикани жителите да отпътуват за други съветски райони, оповестяват медиите в страната. „ Администрацията на Херсонска област предлага да се възползвате от опцията за филантропично пътешестване за отмора и възобновяване в Русия “, написа Стремоусов в Telegram. Назначеният от Москва губернатор на региона Владимир Салдо от своя страна посъветва жителите на Херсон и покрайнините да изоставен региона поради по-честите ракетни удари и сражения. На 13 октомври Салдо се обърна и към съветското управление с молба да помогне за заминаването на жителите на района в други елементи на страната, поради засиленият обстрел на гражданска инфраструктура. Заместникът му Стремоусов изясни по-късно, че апелът на губернатора Салдо не е за евакуация и посочи, че предлагането за овакантяване на жителите на региона „ не е родено през днешния ден “.

Въпреки, че зам.-губернаторът съобщи, че " евакуация не е имало и няма да има ", в Русия през днешния ден се чакат първите евакуирани от Херсонска област. В реалност дейностите на управляващите в Херсон се възприемат като неспособност от страна на Москва да удържи анексираните от нея територии. Контра-офанзивата на украинската войска продължава, като в последния месец са освободени над 600 обитаеми места в окупираните от Русия територии, заяви украинското министерство на реинтеграцията.

Руската войска обаче е постигнала тактически прогрес към град Бахмут, в източната част на Донецка област, по данни на английското разузнаване. Бахмут се намира на основния път към градовете Славянск и Краматорск. По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски също съобщи, че Бахмут е обект на съветско нахлуване и е най-трудното направление на фронта все още. Британският в. " Таймс " в днешна обява акцентира обещанието на Кремъл да помогне за евакуирането на цивилни от Херсонска област и съответно на думите на съветския вицепремиер Марат Хуснулин, че Москва ще окаже всестранна помощ на управляващите на региона с евакуацията от Херсон.  

Херсонска област е една от четирите украински области, които се намират частично под съветски надзор и които Русия наскоро разгласи за своя територия. Мнозина са на мнение, че тя е най-важната от стратегическа позиция, защото през нея минава единственият сухопътен маршрут към Кримския полуостров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР