Русия започна да изпраща газ през най-големия си тръбопровод към

...
Русия започна да изпраща газ през най-големия си тръбопровод към
Коментари Харесай

Русия възобнови доставките на газ по най-големия си тръбопровод към Европа

Русия стартира да изпраща газ през най-големия си водопровод към Европа след 10-дневен интервал на поддръжка съгласно Nord Stream AG.

Потоците се възобновяват през днешния ден, разгласи по телефона представител на оператора на тръбопровода. Възстановяването на потоците до желаните равнища ще отнеме известно време, предава Bloomberg. Газпром PJSC не е коментирал.

Възобновяването на доставките по " Северен Поток " 1 би трябвало да обезпечи известно облекчение за континента, където в този момент от значимо значение е да се запази гориво преди зимата и да се изпълнят хранилищата.

" Северен поток 1 " има дневен потенциал до към 167 милиона кубически метра газ, а съветският държавен енергиен колос " Газпром " понижи през предишния месец този размер до 67 милиона кубически метра дневно (40% от оптималния потенциал на газопровода).

Поръчките за експорт на газ по тръбопровода ще бъдат обновени при 40% от потенциала - същото равнище преди започването на поддръжката. Потоци на равнище от 40% могат да доведат до рухване на цените, съгласно капиталовата банка Goldman Sachs.

Според анализатори цените на газа ще се запазят на сегашните равнища.

Междувременно през вчерашния ден стана ясно,че Европейският съюз е подготвен да предложи непринудено понижаване на потреблението на природен газ от страните членки с 15% от идващия месец заради опасения, че Русия може да спре доставките на сила.

Тази концепция и цел ще бъде включена в правилник, съпътстващ проект за понижаване на търсенето, който Европейската комисия би трябвало да показа, с цел да се оправи с евентуално изцяло спиране от Москва.

Мярката ще е наложителна, в случай че обстановката се утежни и доброволните ограничавания са незадоволителни, съгласно трима дипломати от Европейски Съюз. Планът е наименуван " Пестете газ за безвредна зима " и включва ограничения като включват понижаване на охлаждането и отоплението.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР