Русия заплаши Полша с ответни мерки заради приетия преди дни

...
Русия заплаши Полша с ответни мерки заради приетия преди дни
Коментари Харесай

Москва заплаши Полша с ответни мерки заради паметниците на Червената армия

Русия заплаши Полша с ответни ограничения поради признатия преди дни закон, който планува демонтирането на паметници от руската ера.

Паметниците ще бъдат отстранени в границите на една година. Те са общо към 500 на брой, като над половината от които са мемориали в чест на Червената войска.

Председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко разгласи, че съветското вънпно министерство вече готви ограничения като наказване за " противозаконния и аморален проект " за разрушение на паметниците. 

Москва счита дейностите на Варшава за демонстрация на пренебрежение към над 600-те хиляди руски бойци, починали при освобождението на Полша от нацистите, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мнозина поляци обаче споделят, че преглеждат руските войски като окупатори, а не като освободители.

Руското външно министерство също разгласи, че дейностите на Полша ще доведат до последствия за нея. Според него те нарушават руско-полско съглашение, в което Варшава е дала обещание да пази сходни монументи.

Все още не е ясно какви ще са ответните ограничения. Вече депутати към този момент направиха оферти за преустановяване на комерсиалните съглашения с Полша и даже разкъсване с дипломатическите връзки сред двете страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР