Русия заплаши да блокира YouTube, ако уебсайтът за видеосподеляне не

...
Русия заплаши да блокира YouTube, ако уебсайтът за видеосподеляне не
Коментари Харесай

Русия заплаши да блокира YouTube

Русия заплаши да блокира YouTube, в случай че уебсайтът за видеосподеляне не анулира премахването на немскоезични канали на съветската държавна телевизия RT, заяви Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е последна илюстрация на засилващото се опълчване сред Москва и международните интеренет колоси. Телекомуникационният надзорен орган Роскомнадзор показва, че е изискал от Google, компанията майка на уеб страницата, " да анулира допустимо най-скоро рестриктивните мерки, наложени на каналите в YouTube на RT - Де Е (DE) и Дер Феленде Парт (Der Fehlende Part) ".

" Законодателството планува цялостно или отчасти прекъсване на достъпа, в случай че притежателят на платформа не извърши предизвестие от Роскомнадзор ", споделиха от контролния орган.

Сайтът за видеа на американския Google блокира през вчерашния ден тези два канала за нарушение на разпоредбите на YouTube посредством разпространение на " погрешна информация " за ковид

Това е " акт на невиждана осведомителна експанзия от страна на YouTube ", се показва в снощно в изказване на съветското външно министерство, което упреква немските управляващи, че " явно са насърчавали, и даже упорствали " за това решение.

Според изказването това е доказателство за " продължаването на осведомителна война против Русия " и за " заглушаване " на медии, смущаващи немските управляващи.

В този подтекст " предприемането на симетрични наказателни ограничения против немските медии в Русия... наподобява освен уместно, само че и належащо ", заплашва съветското външно министерство.

Действията на YouTube по отношение на съветската телевизия RT са свързани с цензура, в тях има признаци на нарушение на законите на Русия, съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Безусловно има признаци, че са нарушени законите на Русия. Нарушени са много жестоко, тъй като, несъмнено, това е обвързвано с цензура, с възпрепятстване на разпространяването на информация от медиите и по този начин нататък ", сподели представителят.

Германското държавно управление няма общо с блокирането на немскоезичните канали на телевизия RT, съобщи пред публицисти представителят му Щефен Зайберт.

" Това е решение на YouTube, основано на правила, основани от YouTube, това не е мярка, подхваната от немското държавно управление ", уточни Зайберт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР