Русия заменя легендарните пистолети Макаров от съветската епоха, използвани от

...
Русия заменя легендарните пистолети Макаров от съветската епоха, използвани от
Коментари Харесай

Русия се сбогува с легендарния пистолет Макаров и го заменя с нов

Русия заменя именитите револвери Макаров от руската ера, употребявани от нейната полиция и войска, с нов модел , който е функционален при рискови температури и пробива бронежилетки , оповестява Агенция Франс Прес.

Новият револвер " Удав " , е сполучливо тестван и ще влезе в всеобщо произвеждане напролет , съгласно " Ростек ", държавната корпорация в Русия част от военно-промишления комплекс.

" Удав " ще бъде " един от най-мощните револвери в света ", съобщи " Ростек ". Оръжието ще употребява 9х21 мм боеприпаси и ще може да пробие 1,4 мм исполин или 4 мм стоманена ризница от разстояние 100 метра .

Пистолетът работи в диапазон на рискови температури от -70 до +50 градуса по Целзий (- 94 до +122 градуса по Фаренхайт) и " сподели отлични резултати в цялостен комплекс от проби " в Арктика, пустинята и в мощно влажна среда, добавя " Ростек ".

" Удав " ще размени полуавтоматичния револвер " Макаров ", който е необятно публикуван в разнообразни сили за сигурност и военните.

Пистолетът " Макаров " , кръстен на своя откривател Николай Макаров, е в произвеждане от 50-те години на предишния век и размени револвера ТТ, употребен по време на Втората международна война.

Той е съвременник на руският " Калашников " и е прочут със същата степен на надеждност и лекост на потребление, с разновидности, създадени в няколко източноевропейски страни , свързани с Москва по време на Студената война, както и Китай.

" Макаров " е включен като общоприета част от комплекта за оцеляване на космонавтите в съветските галактически капсули Союз , употребявани за кацане назад на Земята от космоса, с цел да се предпазят от диви животни при положение на кацане в отдалечена горска зона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР