Русия забрани на инвеститори от т.нар. неприятелски държави да продават

...
Русия забрани на инвеститори от т.нар. неприятелски държави да продават
Коментари Харесай

Путин забрани на чуждестранни банки и енергийни компании да напускат Русия

Русия забрани на вложители от така наречен " вражески страни " да продават акции в основни енергийни планове и банки до края на годината, заяви " Ройтерс ". Tова излиза наяве от нов декрет, публикуван от президента Владимир Путин, с който се не разрешава на западния капитал да продава свои компании, акции и планове в Русия.

В резултат на стартирана война в Украйна, западните страни постановиха финансови ограничавания на Москва, която от своя страна отвърна на удара с спънки за западните предприятия и техните съдружници да напущат страната, като в някои случаите даже конфискува активите им.

В указа се споделя, че в избрани случаи президентът може да издаде специфична дерогация за продължение на покупко-продажбите, а държавното управление и централната банка би трябвало да изготвят лист на банките за утвърждение от Кремъл. В указа не се загатват поименно вложителите.

Забраната обгръща съвсем всички огромни финансови и енергийни планове, в които задграничните вложители към момента имат дялове, в това число плана за рандеман на петрол и газ " Сахалин-1 ".

В четвъртък държавната петролна компания " Роснефт " упрекна " Exxon Mobil " за намаляването на добива в групата залежи " Сахалин-1 ", откакто американската енергийна компания съобщи, че е в развой на прекачване на своя дял от 30% " на друга страна ".

Отделно от това, с държавно разпореждане, подписано на 2 август, на задграничните вложители в плана за полутечен природен газ (LNG) " Сахалин-2 " - Royal Dutch Shell и няколко японски компании беше даден един месец, с цел да заявят дяловете си в нова конструкция, която ще размени съществуващия план.

Междувременно италианските компании " UniCredit " и " Intesa ", както и австрийската " Raiffeisen " не престават да търсят разновидности за излизане от Русия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР