Русия за пореден път нанесе атака с дронове срещу територии

...
Русия за пореден път нанесе атака с дронове срещу територии
Коментари Харесай

Украйна свали 22 от 25 дрона в поредна руска атака срещу Одеса

Русия за следващ път нанесе офанзива с дронове против територии на Украйна на няколко пъти през нощта.

Тя е изстреляла 25 безпилотни летателни апарата в южната част на Одеска област, като украинската противовъздушна защита е съумяла да смъкна общо 22 от тях. При нападението са ранени минимум двама души и е наранена пристанищна инфраструктура на река Дунав, оповестява Киев.

Дунав се трансформира в главен маршрут на Украйна за експорт на зърно след края на съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли, което позволяваше на Киев да доставя зърното си през Черно море.

Няма детайлности за това кое пристанищно оборудване е било наранено. Военните обявиха, че пожарът, зародил вследствие на офанзивата в оборудването, е бил бързо сподавен. Някои украински медии оповестяват за гърмежи в пристанище Рени - едно от двете огромни пристанища на Дунав, които Украйна ръководи.

Атаката е осъществена през нощта и е траяла близо три часа и половина. Тревога за въздушно нахлуване е имало в няколко области, измежду които Херсонска, Николаевска и Одеска област.

Дроновете са били изстреляни от окупирания Крим и съветския пристанищен град Приморско-Ахтарск в Краснодарския край, ситуиран на брега на Азовско море.

През последните месеци районната инфраструктура на Одеса беше неведнъж поразявана от Русия в серия от сходни офанзиви.

По-рано денем съветските сили нападнаха с тежка артилерия град Никопол и покрайнините му в Днепропетровска област, като раниха четирима души и повредиха къщи и електропроводи, заяви локалният губернатор.

Районът на Никопол, който включва и намиращия се наоколо град Марханец, е обект на непрекъснати съветски офанзиви, които постоянно водят до жертви и опустошения измежду цивилното население.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР