Русия взе решение да не участва повече в Съвета на

...
Русия взе решение да не участва повече в Съвета на
Коментари Харесай

Русия напуска Съвета на Европа

Русия взе решение да не взе участие повече в Съвета на Европа, разгласи на уеб страницата си съветското Външно министерство, съобщи Ройтерс.

„ Русия няма да взе участие в превръщането на най-старата европейска организация в следващата платформа за заклинания за западното предимство и егоизъм. Нека се любуват на общуването между тях, без Русия “, се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Отбелязва се също, че решението на Руската федерация е подбудено от обстоятелството, че Европейски Съюз и НАТО злоупотребяват с това, че техните представители са болшинство в Комитета на министрите на Съвета на Европа (CMCE) и " се придържат към линията за разрушение на организацията и общото филантропично правно пространство в Европа. "

Москва няма желание " да се помири с тези подривни дейности ", се споделя още в известието.

Ден след нападението на Русия над Украйна Комитетът на министрите на Съвета на Европа спря краткотрайно правата на посланичество на Руската федерация в Комитета и в Парламентарната асамблея.

Съветът на Европа ( съдебна експертиза ) е политическа интернационална организация на страните от Европа (т.нар. „ Голяма Европа “ – 47 страни членки, за разлика от 28 страни членки на Европейския съюз), която работи за задачите на европейската интеграция. Организацията предизвиква съдействието сред всички страни в Европа в региона на правото, човешките права, демократичното развиване и културното съдействие. В организацията членуват 47 страни с 800 милиона души население и тя е изцяло независим орган, действителен настрана от Европейски Съюз. За разлика от Европейски Съюз, Съветът на Европа няма пълномощия да основава закони. Двете организации споделят общ байрак и химн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР