Русия все така се отнася подозрително към договора AUKUS, предаде

...
Русия все така се отнася подозрително към договора AUKUS, предаде
Коментари Харесай

Захарова: Подозираме американските намерения за AUKUS

Русия все по този начин се отнася съмнително към контракта AUKUS, съобщи ТАСС, представена от.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова смята за неубедителни публично посочените цели на Съединени американски щати в плана. Това е зелената стратегия, на фона на проектите на Министерството на защитата на Съединени американски щати за разширение на военната инфраструктура в Австралия и тихоокеанските острови, както и за разполагане на изтребители и бомбардировачи в Австралия на ротационен принцип.

Това написа тя в канала си в Telegram във вторник.

В началото на октомври, Русия разгласи, че е обезпокоена, че съглашението ще разреши на Австралия да влезе в определената група от страни, които експлоатират нуклеарни подводници

Преди това помощник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Мара Карлин съобщи, че след обзор на въоръжените сили на Съединени американски щати в света Вашингтон има намерение да ускори съдействието си с Австралия във военната сфера. " В Австралия ще видите ново разполагане на изтребители и бомбардировачи, образование за сухопътни сили, засилено логистично съдействие ", сподели тя.

Припомняме, че Австралия, Обединеното кралство и Съединени американски щати оповестиха на 15 септември ново партньорство за сигурност - AUKUS. Като част от съглашението, по-специално Австралия възнамерява да построи минимум осем атомни подводници по американски технологии, както и да преоборудва въоръжените си сили с американски крилати ракети.

Споразумението бе признато с яд от Франция, защото провали нейно такова с Австралия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР