Русия включи Босна и Херцеговина сред 20-те страни, чиито граждани

...
Русия включи Босна и Херцеговина сред 20-те страни, чиито граждани
Коментари Харесай

Граждани на Босна и Херцеговина могат да влизат в Русия без визи

Русия включи Босна и Херцеговина измежду 20-те страни, чиито жители могат да влязат на нейна територия с постоянни полети без визи, заяви съветското посолство в Сараево в своя уеб страница в сряда, съобщи Хина.

Въз основа на особено съветско държавно решение от 14 април жителите на Босна и Херцеговина могат да влязат в Русия по въздух без виза и да останат до 30 дни, при изискване, че те идват от някоя от страните, с които Русия има възобновени директни полети.

След края на войната в Босна и Херцеговина от 1992-1995г. страната не е имала директни полети до който и да било от съветските градове, само че Босна и Херцеговина е измежду дребното европейски страни, които Русия не е оповестила за враждебни, откакто на Москва бяха наложени наказания поради военното навлизане в Украйна.

Според уеб страницата на съветското посолство жителите на Черна гора, Сърбия и страни като Куба, Тайланд, Мозамбик и Турция също могат да влизат в Русия без визи и да останат най-много 30 дни. Босна и Херцеговина не наложи наказания против Русия поради отхвърли на сръбския член на държавното председателство Милорад Додик да поддържа сходни дейности. Додик съобщи, че в никакъв случай няма да направи това, тъй като счита съветския президент Владимир Путин за " популярен общественик на велика страна и авторитетна персона, който постоянно е бил обективен ". От друга страна по указания на министерството на външните работи посланиците на Босна и Херцеговина в Организация на обединените нации и Съвета на Европа гласоподаваха за изгонването на Русия от двете организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР