Русия винаги е вярвала, че спортът и политиката не бива

...
Русия винаги е вярвала, че спортът и политиката не бива
Коментари Харесай

Путин благодари на ФИФА, че е разграничила политиката от спорта

Русия постоянно е вярвала, че спортът и политиката не трябва да се смесват, разгласи президентът Владимир Путин. В навечерието на международното състезание по футбол той благодари на ФИФА за поддържането на този принцип и акцентира, е страната му подготвена да си сътрудничи с всеки в името на спорта и неговото развиване.

" Бих желал да подчертая, че ФИФА е отдадена на правилото за запазването на политиката отвън спорта ", сподели Путин в речта си по време на конгреса на международната футболна федерация в Москва.

" Русия постоянно се е придържала към този метод и се стреми към най-тясното съдействие с всички, които са решени да развият и подобрят креативното начало на спорта и неговия неограничен човешки капацитет ", добави съветският президент.

Според него започващият в четвъртък шампионат е освен вълнуващо спортно събитие, само че и късмет за милиони хора да се срещнат с другите нации и техните обичаи и да основат нови другарства.

По думите му участници и посетители на международното ще " схванат, че и други страни като техните са дом на общителни, въодушевени и открити хора и всички желаят да живеят в мир, да поддържат връзка между тях, да си гостуват взаимно, да гледат и да играят футбол дружно ".

Путин акцентира, че Русия е изцяло подготвена да посрещне международното състезание и да подсигурява, че " всички хора, които идват тук, ще имат най-хубавите улеснения и ще срещнат най-позитивното отношение ".

" Нашата цел е всички наши посетители - от футболни звезди до елементарни почитатели - да почувстват топлината и любезността на нашия народ, да влязат в духа на многоетническата просвета на Русия и неповторимата природа. И се надяваме, че всички ще дойдат тук още веднъж ", добави той.

Путин посочи, че няколко генерации съветски почитатели са мечтали за момента, в който международните финали ще се проведат в Русия. " Тук бяха построени дванадесет първокласни стадиона и съвременна инфраструктура ", означи още съветският президент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (179)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР