Русия винаги е готова за диалог и добри отношения с

...
Русия винаги е готова за диалог и добри отношения с
Коментари Харесай

Песков: Русия иска добри отношения с Великобритания

Русия постоянно е подготвена за разговор и положителни връзки с Англия, само че не помни стъпките на Лондон в тази посока. Това заяви Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Путин постоянно приказва за своето предпочитание за разговор с всички в името на определяне на положителни връзки, учредени на правилата на взаимно почитание и взаимна полза. Същият метод се ползва и за нашето виждане за руско-британските връзки ", разяснява Песков.

" Що се отнася до всевъзможни начинания на господин Джонсън за нормализиране на връзките, сега не мога да си напомня такива ", съобщи представител на Кремъл. " В същото време се сещам единствено за злост и прекомерно от време на време груби и недипломатични изказвания на Джонсън по адрес на страната ни и управлението на страната ни. Това в действителност остава в паметта ми. "

Така Песков разяснява изказванията на Джонсън за връзките с Русия. По-рано английският министър председател съобщи пред кореспонденти на английското списание The Spectator, че е невероятно да се възобновят връзките с Русия.

В същото време, съветски медии, представени от " Ройтерс " оповестяват, че Русия ще предприеме ответни против английските медии, опериращи на съветска територия, поради това, което смята за недружелюбни дейности, подхванати от английските управляващи против публицисти.

Става въпрос за решения на английските управляващи да не издават виза на съветски кореспондент и да принудят различен да напусне Лондон. Източник в Москва упреква Англия, че оказва помощ за основаване на проблеми на съветски медии в Естония. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР