Русия вероятно ще разшири конфронтацията си със Запада, като окаже

...
Русия вероятно ще разшири конфронтацията си със Запада, като окаже
Коментари Харесай

Как Путин използва Сърбия, за да подкопае Западните Балкани

Русия евентуално ще разшири борбата си със Запада, като окаже напън върху Сърбия да подкопае независимостта на Косово и други страни от Западните Балкани. Това предизвестяват водачи от района в свои изявленията за английското издание The Guardian.

Те приканват Европейски Съюз и НАТО да ускорят работата си по молбите за участие на страните от Западните Балкани и да засилят отбраната против възможна съветска интервенция.

Премиерът на КосовоАлбин Курти предизвестява, че " в полза на Руската федерация е да има нови бойни полета, тъй като те не желаят да се върнат към мира “.

Президентът на страната, която се отдели от Сърбия през 2008 година - Вьоса Османи, предвижда, че " Русия, дестабилизирайки Западните Балкани, ще се опита да дестабилизира цяла Европа ". Според нея Москва употребява Сърбия, с цел да заплаши демократичните полезности.

Бошнякът Шефик Джаферович, който е един от членовете на тристранното президентство на Босна и Херцеговина, споделя, че страната му е изключително уязвима от съветска интервенция, защото Милорад Додик - сръбският член на президентството, който има тесни връзки с Кремъл, заплашва да отдръпна присъединяване на босненските сърби от националната войска, правосъдната и данъчната система. На процедура, по този начин ще наруши Дейтънското спокойно съглашение, което постави завършек на войната в Босна през 1995 година

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР