Русия вероятно е отменила съвместното стратегическо учение Запад 2023, голямо

...
Русия вероятно е отменила съвместното стратегическо учение Запад 2023, голямо
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия вероятно е отменила стратегическото учение Запад-2023

Русия евентуално е отменила взаимното стратегическо обучение " Запад 2023 " , огромно годишно събитие, което трябваше да се организира през септември, оповестява английското военно разузнаване.

От 2010 година Русия следва четиригодишен ротационен цикъл на стратегически учения в цялата страна. Предишното обучение в западната част на страната, най-голямото съветско военно обучение от времето на Съюз на съветските социалистически републики.

Две години по-късно учението още веднъж беше планувано да се организира в Западна Русия, защото приоритет на Русия стана противодействието на хипотетичната опасност от НАТО.

Въпреки това, неефективността на съветската войска в Украйна сподели, че стратегическите учения са имали дребна образователна стойност и са били най-вече за показ .

Вероятно Русия е отменила учението " Запад-2023 ", тъй като разполага с прекомерно малко войски и техника, се споделя в отчета.

Възможно е и съветското управление да се опасява от вътрешна рецензия поради следващата проява на стратегически учения по време на войната, показва английското разузнаване.
 Беларус и Китай възнамеряват взаимни военни учения за 2024
Беларус и Китай възнамеряват взаимни военни учения за 2024

Военното съдействие сред Беларус и Китай не е ориентирано към трети страни, акцентира Александър Лукашенко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР