Русия вече е започнала да събира мъже от окупираните части

...
Русия вече е започнала да събира мъже от окупираните части
Коментари Харесай

Русия изпраща мъже от окупираните украински територии да се бият срещу Украйна

Русия към този момент е почнала да събира мъже от окупираните елементи на Южна и Източна Украйна, с цел да ги принуди да се бият против украинската войска, заяви украинската работа на Радио Свободна Европа в неделя.

Киев предизвести, че това съставлява нарушаване на интернационалното право. Женевските конвенции не разрешават на окупационни сили да принуждават локалното население да се записва във въоръжените сили на страната окупатор.

Украинската работа на Радио Свободна Европа цитира Сергей Аксьонов , назначения от Москва водач на окупирания Крим, който в неделя сподели, че неговите управляващи към този момент са обезпечили 1200 бойци в отговор на на съветския президент Владимир Путин. По думите на Аксьонов тези 1200 бойци към този момент са на територията на континентална Украйна, като се приготвят още " два батальона ".

" Крим ще завърши с ограниченията по мобилизацията през днешния ден до края на деня, като ги извърши напълно ", сподели Аксьонов в неделя.

Според информация на правозащитници към 5000 поданици на Крим към този момент са получили призовки за съветската войска, а на хората е било неразрешено да напущат района без разрешението на военните управляващи.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна също по този начин, че в окупирания украински град Сватове в Луганска област, се връчват призовки за готовност на лица, навършили осемнадесет години.

" Отделни жители, водачи на камиони неотложно се насочват към военните елементи ", споделиха от щаба.

Вестник New York Times още очевидци и украински публични лица, които споделят, че на всички мъже на възраст сред 18 и 35 години в региона към Херсон и Запорожие е било неразрешено да напущат следената от Русия територия. На тях им е било подредено да се явят за военна работа.

Информацията идва на фона на в украинските Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области, които напълно или от елементи са окупирани от съветската войска. Референдумите към този момент бяха избрани за нелегитимни от Организация на обединените нации и десетки страни, сред които и, защото се организират в условия на война и опонират на интернационалното право.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР