Русия вече е изстреляла най-малко 1961 нападателни дрона Шахед срещу

...
Русия вече е изстреляла най-малко 1961 нападателни дрона Шахед срещу
Коментари Харесай

Зеленски: Руските сили са изстреляли най-малко 1961 дрона Шахед срещу Украйна

Русия към този момент е изстреляла минимум 1961 нападателни дрона " Шахед " против Украйна, по-голямата част от които са били свалени, съобщи в обичайното си вечерно послание украинският президент Володимир Зеленски, представен от украинската новинарска организация Укринформ и Българска телеграфна агенция.

" Като цяло терористите към този момент са изстреляли против Украйна минимум 1961 дрона " Шахед ", като забележителен брой от тях са били свалени. За страдание, не всички. Работим, с цел да смъкваме повече - колкото се може повече. Работим, с цел да разполагаме с повече системи за противовъздушна защита. В частност, това е задачата на всеки един от нашите посланици, на всички представители на Украйна ", сподели Зеленски.

В обръщението си украинският водач благодари на военнослужещите от 15-а оперативна бригада на Националната армия от Мелитополския бранш, както и на военнослужещите от Измаилския граничен отряд, които дружно с военноморските сили противодействат на съветските офанзиви с безпилотни летателни апарати " Шахед ", отбелязва Укринформ.

Зеленски съобщи, че тежките боеве не стихват, като съветските сили вършат всичко допустимо, с цел да спрат украинските сили.

" Нападенията са доста яростни. По направленията Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка. По южните посоки. Навсякъде е мъчно, само че каквото и да прави врагът, украинските сили са тези, които преобладават. И аз съм признателен за това на всички на фронтовата линия ", съобщи президентът на Украйна.

Украйна съобщи през днешния ден, че съветските сили са обстреляли Херсонска област 53 пъти през последните 24 часа, заяви украинският регионален шеф на Херсонска област Олександър Прокудин в " Телеграм ".

При обстрелите са ранени деветима цивилни, се отбелязва в изказването.

В изказването на Прокудин се споделя, че на 3 август съветските сили са изстреляли против Херсонска област 241 снаряда с гаубици, артилерия, реактивни системи за залпов огън " Град ", танкове, дронове и други летателни апарати. Срещу град Херсон са изстреляни 42 снаряда.

Според Прокудин в цели за съветските снаряди са се трансформирали жилищни региони в обитаеми места в Херсонска област, както и няколко обекта в Херсон, измежду които черква, парк, постройка на религиозна институция, кино, инфраструктурно оборудване, търговски център, постройка на здравна институция и постройка на пенитенциарна институция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР