Русия възстановява реда в международните отношения Реалистично мислещите западни политици

...
Русия възстановява реда в международните отношения Реалистично мислещите западни политици
Коментари Харесай

Украйна и здравомислещият Запад

" Русия възвръща реда в интернационалните връзки "

Реалистично мислещите западни политици и военни последователно стартират да схващат какво е принудило Руската федерация да стартира специфична военна интервенция в Украйна.

Бившият американски конгресмен Тулси Габард написа в Туитър: „ Тази война и страдалчество можеха елементарно да бъдат избегнати, в случай че администрацията на Байдън/НАТО просто беше признала законните опасения за сигурността на Русия от присъединението на Украйна към НАТО, което би означавало, че силите на САЩ/НАТОщяха да застанат навръх границите на Русия “, сподели Габард.

Колко години приказват за това в Москва? Никой ли различен не чу?

В изявление за водещия на “Фокс Нюз” Тъкър Карлсън Габард сподели, че с цел да предотврати война в Украйна, е задоволително Байдън да подсигурява, че тя няма да се причисли към НАТО, само че американският военно-промишлен комплекс не желае това. Американските военни индустриалци се нуждаят от „ твърди наказания против Москва и започване на студена война, която ще донесе доста пари “. В последна сметка дейностите на Байдън са „ следени от американския военно-промишлен комплекс “.

Бившият старши консултант на американския министър на защитата в администрацията на Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, в изявление за “Фокс Нюз” споделя същото: „ Владимир Путин ползва това, за което ни предизвестява през последните най-малко 15 години. Той сподели, че няма да търпи американски сили или ракети по границите си, тъкмо както ние няма да поносим съветски войски или ракети в Куба. Игнорирахме го и той най-сетне се зае с работата. Той няма да разреши на Украйна да се причисли към НАТО при никакви обстоятелства… Сега борбата в Източна Украйна съвсем завърши, всички украински войски като цяло са обкръжени и отцепени… Играта завърши. “

Американският полковник продължава: „ Тревожно е, че, от една страна, ние няма да изпратим нашите сили да се бият, само че призоваваме украинците да гинат безсмислено във война, в която не могат да завоюват. Ако това не спре, ще създадем филантропична злополука, доста по-лоша от всичко, което сте виждали до момента. "

Бившият офицер от разузнаването на морската пехота на Съединени американски щати, по-късно контрольор по оръжията на Организация на обединените нации Скот Ритър счита, че „ армията на Украйна скоро ще престане да съществува и украинското държавно управление ще падне, тъй като това е нацистки режим “.

Тръмп също сподели: „ Истинският проблем е, че нашите водачи са глупави. Много глупави! Путин свири на Байдън като по тъпан. Путин е доста интелигентен! Това, което се случва в този момент, е мъчително за гледане. "

Здрави гласове се чуват и в Европа.

Депутатът от Бундестага от партия „ Алтернатива за Германия “ Петер Бистрон, обръщайки се към канцлера Шолц, сподели: „ Нали Вие, немският канцлер, казахте, че сферата на въздействие се е разширила. Чия сфера? В последна сметка НАТО се приближи до границите на Русия. И в този момент умират млади мъже – и украинци, и руснаци. А в геополитически проект вие вкарахте Русия в обятията на Китай. И не смейте да кажете, че не сте били предизвестени. Путин ви предизвести преди 15 години тук, навръх това място, в немския Бундестаг. И през 2007 година Путин ви предложи обща архитектура за сигурност. И отказахте. Преди месец немски военачалник ви предизвести за следствията. И вие го уволнихте. И като резултат - войната е в Европа. И вие, немският канцлер, също сте отговорни за това”.

Съветникът по интернационалната тактика на френското Министерство на външните работи, пенсионираният полковник от военното разузнаване Ален Корве, разяснявайки специфичната интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна, сподели, че „ Русия възвръща реда в интернационалните връзки, трагично нарушен от чичо Сам след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Думите на Путин, че „ всеки, който се пробва да ни попречи, камо ли да заплаши нашата страна и нашия народ, би трябвало да знае, че отговорът на Русия ще бъде неотложен и ще ви докара до последици, които в никакъв случай до момента не сте изпитвалисе отнасят и за Франция”.

Месец преди началото на специфичната интервенция на въоръжените сили на РФ в Украйна, Майкъл Кофман, шеф на стратегиите за проучване на Русия в Института на Военноморски сили на Съединени американски щати по време на лекция беше доста песимистично надъхан за вероятностите за борба сред въоръжените сили на Украйна и съветската войска.

„ Реалният опит на украинските въоръжени сили в огромна маневрена война е най-малък, а опитът от военни дейности с присъединяване на въздушни и военноморски сили на процедура не съществува. Има консенсус както от тази страна на Атлантика, по този начин и в украинските военни, че при положение на огромна военна интервенция, макар че ще се съпротивляват, възможностите им да се защитят от съветските войски, както самите те признават, са доста дребни “, споделя Кофман.

Скот Ритър също не прави оценка вероятностите за сполучливи военни интервенции за украинската войска: „ Всеки украинец, който се опита да стреля от противотанковия комплекс “Джавелин”, ще почине в секундата, в която натисне спусъка. А те, украинските войски, не могат да поддържат връзка, не могат да се движат, не могат да създадат нищо. Всичко, което могат да създадат, е да умрат или да се предадат. Това е действителността. "

Ритър продължава: „ Елементи на нацизма напоиха украинската войска до дъно. Те събориха паметниците на руските освободители по време на войната и вместо това издигнаха монументи в чест на украинците, които се биеха в редиците на 12-та танкова дивизия на Секретен сътрудник. Това е подобен нацизъм, че няма къде другаде. За руснаците това е извънредно значимо! За руснаците това действана психическо равнище и никой на Запад няма да може да го разбере или съпостави с каквото и да е”.

Бившият офицер от морското разузнаване на Съединени американски щати Скот Ритър предвижда: „ Може да се не помни за всички тези върли нацистки детайли, които бяха разквартировани в Лвов,. Ще умрат, ще бъдат задържани или ще избягат в Полша. Всичко свърши за тях “.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР