Русия възнамерява да създаде нова елитна ударна авиогрупа с кодовото

...
Русия възнамерява да създаде нова елитна ударна авиогрупа с кодовото
Коментари Харесай

Русия подготвя Буря над Украйна с нова елитна ударна група, обяви Британското разузнаване

Русия има намерение да сътвори нова " елитна " ударна авиогрупа с кодовото название " Буря " за осъществяване на задания във войната против Украйна.

Това написа английското министерство на защитата, като се базира на свои разследващи данни, съобщи OFFnews.bg.

Новата авиогрупа евентуално ще се състои от най-малко една ескадрила изтребители-бомбардировачи Су-24 и Су-34, както и ескадрила ударни хеликоптери.

„ Комбинацията от видове самолети допуска, че групата ще играе съществена роля в наземните офанзиви “, написа английското разузнаване.



Отбелязва се, че съветското министерство на защитата желае да притегли квалифицирани и стимулирани водачи, като им предлага високи заплати, а също по този начин отваря набор за пенсионирани водачи.

„ Създаването на групировката свидетелства за оценката на руснаците, че постоянните им ескадрили на Военновъздушни сили са се провалили съществено в главната си функционалност да нанасят въздушни удари против украински позиции “, отбелязва разузнаването.

Военновъздушни сили на ВСУ оповестиха, че над териториалните води на страната в Черно море е бил свален съветски изтребител от четвърто потомство Су-35. Детайли не се оповестяват. 

" Минус още един противников аероплан! В края на денонощието на 21 май в териториалните води на Украйна в Херсонска област бе свален съветски изтребител Су-35! Обстоятелствата по утилизацията на съветския аероплан са в развой на уточняване ", гласи известието. 

Информацията бе доказана от началникът на прес-службата на ВСУ на силите за защита на Херсон Дмитро Плетенчук заяви за свален съветски многоцелеви изтребител Су-35.

" Зрелището със сваления Су-35 беше необикновено. Противовъздушна отбрана е мощ. Нощта стана по-интересна ", написа Плетенчук, само че скоро по-късно изтри известието си във фейсбук - съгласно мнения в мрежата - поради несубординирано даване на информация.

Според спомагателна информация от вътрешни източници - изтребителят е отивал да бомбардира Херсонска област. 

Украйна заяви през днешния ден, че нейните войски не престават да напредват по фланговете на град Бахмут, макар че " интензивността " на дейностите им е спаднала, а Русия изпраща в региона още сили, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

В събота Русия съобщи, че е превзела напълно Бахмут, само че украински публични лица не престават да настояват, че силите на Киев към момента управляват дребна част от града. Заместник-министърът на защитата Ханна Маляр през днешния ден повтори, че Украйна има, въпреки и малко, войсково наличие в самия град.

" Чрез придвижването ни по фланговете - на север и на юг - съумяваме да унищожим врага ", сподели тя по малкия екран. " Чрез напредване по фланговете и заемане на избрани височини там, нашите въоръжени сили направиха доста мъчно оставането на врага в града ".

" Ние към момента напредваме, само че интензивността малко понижа. Ако приказваме за северната част на страната, там има доста по-малко дейни дейности. Ако приказваме за юг, ние напредваме и защитата на Бахмут като град изцяло е изпълнила военната си цел ".

Ройтерс не съумя да удостовери тази информация през самостоятелни източници, показва организацията. Междувременно основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин през днешния ден съобщи, че неговите подразделения ще изоставен Бахмут, за който в събота обявиха, че са завладяли, от 25 май до 1 юни.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР