Русия възнамерява да приеме на въоръжение не по-късно от тази

...
Русия възнамерява да приеме на въоръжение не по-късно от тази
Коментари Харесай

Рогозин съобщи, че Русия ще приеме на въоръжение първите ядрени балистични ракети Сармат

Русия има намерение да одобри на въоръжение не по-късно от тази есен първите способни да носят нуклеарни бойни глави балистични ракети " Сармат ". Това излиза наяве от изявление на генералния шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин пред телевизионния канал " Росия 24 ", предава. Рогозин е добавил, че ракетите ще постъпят на въоръжение във военно поделение, което ще бъде основано в Ужур в Красноярски край, на към 3000 километра източно от Москва.

„ Това е ракета, която е доста по-мощна от други стратегически оръжия, в това число противопоставящата ни се ракета Minuteman III, която е на въоръжение на Съединените щати. Както във връзка с глобалността, по този начин и във връзка с силата на бойните глави, които могат да бъдат доставени на територията на страната-агресор “, сподели Рогозин в изявление за телевизионния канал „ Русия-24 “.

Според ръководителя на Роскосмос, техническите данни вършат тази ракета неуязвима както за съществуващите, по този начин и за бъдещите системи за противоракетна защита на Съединени американски щати и НАТО.

" Това е голям триумф за нашите дизайнери и инженери. Много сме горди ", добави той.

Първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат " беше осъществено от космодрума Плесецк в Архангелска област в сряда. Стартовите задания бяха изпълнени напълно, а плановите характерности също бяха доказани на всички стадии от полета на ракетата.

Обхватът на бойното съоръжение на Sarmat е уголемен, в това число във връзка с броя и типовете бойни глави, в това число хиперзвукови планери. Това беше направено с помощта на енергийно-масовите характерности на ракетата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР