Русия възнамерява да обкръжи Киев, твърди ДжонсънКремъл настоява на продължаващи

...
Русия възнамерява да обкръжи Киев, твърди ДжонсънКремъл настоява на продължаващи
Коментари Харесай

Лондон: Идва най-голямата война в Европа след 1945 г.

Русия има намерение да обкръжи Киев, твърди Джонсън
Кремъл упорства на продължаващи учения

Западните разузнавания са дискредитирани, споделя Москва

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в изявление за Би Би Си, че има данни, които допускат, че Русия възнамерява “най-голямата война в Европа след 1945 година”.

Разузнаването допуска, че Русия има намерение да предприеме нахлуване, тъй че да обкръжи украинската столица Киев, съобщи Борис Джонсън в Мюнхен, където се организира годишната конференция по въпросите на сигурността. Той добави, че хората би трябвало да осъзнаят същинската цена в загуба на човешки живот, в случай че това се случи:

“Планът, който виждаме, е за нещо, което като размери може да се окаже най-голямата война в Европа след 1945 година. Нахлуването може да не е единствено от Изток през Донбас, само че, съгласно данните от разузнаването, и от север откъм Беларус. Хората би трябвало да са наясно с същинските загуби в жива мощ, които може да последват освен за украинците, само че и за руснаците”, сподели Джонсън.

Британският министър председател призна също по този начин, че “има проблем с съветските пари”, канализирани през Лондонското Сити, като даде обещание да се “заеме” с този проблем.

По данни на Съединени американски щати броят на съветските бойци, които са ситуирани по границите на Украйна с Русия и Беларус е сред 169 и 190 000. Западни политици предизвестяват през последните седмици, че Русия е подготвена да нахлуе в Украйна когато и да е, само че Москва отхвърля тези изказвания и от своя страна споделя, че в региона се организират единствено военни учения.

Заключенията на американското и английското разузнаване във връзка с Украйна не заслужават доверие, съобщи в отговор първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

“Достатъчно е да си спомним за оръжията за всеобщо поразяване в Ирак”, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР