Русия въведе временни ограничения върху износа на бензин и дизел,

...
Русия въведе временни ограничения върху износа на бензин и дизел,
Коментари Харесай

Русия налага временни ограничения върху износа на горива, за да стабилизира вътрешния пазар

Русия вкара краткотрайни ограничавания върху износа на бензин и дизел, с цел да стабилизира вътрешния пазар, заяви Ройтерс, цитирайки държавно изказване.

Не се прецизира съответният механизъм, по който ще работят рестриктивните мерки. В настрана известие от Министерството на енергетиката обявиха, че ще предотвратят неразрешения експорт на горива.

" Временните ограничавания ще оказват помощ за засищане на пазара на горива, което от своя страна ще понижи цените за потребителите ", се споделя в изказването на съветското държавно управление.

Според държавни чиновници проектите имат за цел да лимитират износа на горива единствено за компании, които създават петролни артикули, с цел да се избегне широкомащабна рецесия с горивата. Обмисля се и забранително мито върху износа на горива.

През последните месеци Русия страда от дефицит на бензин и дизел. Цените на горивата на едро скочиха, макар че цените на дребно са лимитирани.

Кризата е изключително осезаема в някои елементи на южна Русия, където горивата са от решаващо значение за събирането на реколтата. Една сериозна рецесия може да бъде проблем за Кремъл, защото предстоят президентски избори през март.

Търговците споделят, че пазарът на горива е бил обиден от редица фактори, в това число поддръжка на петролни рафинерии, усложнения по железниците и слабата рублата, която подтиква износа на горива.

Русия към този момент е понижила износа си по море на дизел и газьол с близо 30 % - до към 1,7 милиона метрични тона през първите 20 дни на септември в съпоставяне със същия интервал на август, съгласно търговци и данни на Лондонската фондова борса (LSEG).

В изказването на съветското държавно управление се прибавя още: " По-рано, с цел да стабилизира обстановката на пазара на горива, държавното управление увеличи наложителните количества за доставка на авто бензин и дизелово гориво на стоковата борса. Създаден е и всекидневен мониторинг на закупуването на горива за потребностите на земеделските производители с бърза промяна на размерите ".

През предходната година Русия е изнесла 4,817 милиона тона бензин и съвсем 35 милиона тона дизел, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР