Русия във вторник добави критикът на Кремъл Алексей Навални, който

...
Русия във вторник добави критикът на Кремъл Алексей Навални, който
Коментари Харесай

Наравно с талибаните: Кремъл постави Навални в списък с терористи

Русия във вторник добави критикът на Кремъл Алексей Навални, който е в пандиза, към листата на „ терористи и екстремисти “, до момента в който управляващите не престават репресиите против опозицията.

Имената на Навални и няколко негови съдружници, в това число основния му асистент Любов Соболева, се появиха във вторник в база данни с лица, със  възбрана за достъп, формирана от Федералната работа за финансов мониторинг (Росфинмониторинг).

Според Фондацията за битка с корупцията на Навални, която беше оповестена за екстремистка и закрита предходната година, девет други съдружници на съветския опозиционер също са добавени към листата във вторник.

Решението ги слага наедно с десните националистически групи и непознати терористични организации, в това число талибаните и ISIS.

По-рано този месец към листата бяха добавени още двама основни сътрудници на опозиционния политик.

През миналата година се следи невиждана принуда против дисидентството в Русия, в това число затварянето на основния критик на президента Владимир Путин Навални предишния януари и слагането на политическите му организации отвън закона. Оттогава съвсем всички негови най-хубави съдружници избягаха от страната.

Навални, най-гласовитият вътрешен съперник на Путин, е зад решетките след завръщането си в Москва през януари 2021 година от Германия, където се възстановяваше след отравяне с нервнопаралитичен сътрудник, за който той упрекна Кремъл.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР