Русия, в информационното пространство, използват катастрофата с Ил-76, за да

...
Русия, в информационното пространство, използват катастрофата с Ил-76, за да
Коментари Харесай

Кремъл използва катастрофата на Ил-76 за пропаганда - да сее недоволство в Украйна и колебания в Запада

Русия, в осведомителното пространство, употребяват злополуката с Ил-76, с цел да посеят вътрешно неодобрение в Украйна и да подкопаят желанието на Запада да продължи да оказва военна поддръжка на Украйна. Това се показва в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW).

Руски военнотранспортен аероплан Ил-76 се разруши в Белгородска област на 24 януари.Геолокирани фрагменти, оповестени от разнообразни съветски източници, демонстрират по какъв начин Ил-76 се разрушава в Яблоново, Белгородска област (на към 50 км североизточно от град Белгород). Руското министерство на защитата (МО) твърди, че Ил-76 е превозвал 65 украински военнопленници и е бил на път за авансово уговорена замяна на военнопленници на граничния контролно-пропускателен пункт Колотиловка сред Русия и Украйна. Руското МО упрекна Украйна, че е блъснала самолета с две неуточнени ракети, убивайки 65 военнопленници, шестима съветски членове на екипажа и трима съветски военни.

Старши съветски пропагандист и основен редактор на следения от страната медий RT Маргарита Симонян разгласява лист с имената на украинските военнопленници, за които се допуска, че са били на полета, само че няколко съветски и украински източника означиха, че най-малко един от хипотетичните военнопленници към този момент е бил разменени при предходна замяна на военнопленници на 3 януари.

Украински чиновници, в това число украинският комисар по правата на индивида Дмитро Лубинец и украинският координационен щаб за лекуване на военнопленниците, неотложно реагираха на случая, като подчертаха, че Украйна проверява злополуката и приканиха публиката да не прави преждевременни изводи за злополуката въз основа на непотвърдени данни докладване. А споредвоенно-политическият анализатор рускатаверсия за разрушилия се аероплан Ил-76 с пленени украинци е цялостна с несъответствия.

Говорителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГРУ) Андрий Юсов удостовери, че размяната на военнопленници е била планувана да се организира на 24 януари, само че че размяната към този момент не се организира и че ГРУ проверява събитията на злополуката. По-късно ГРУ съобщи, че Украйна " не разполага с надеждна и изчерпателна информация за това кой тъкмо е бил на борда на самолета ". Украинският общоприет щаб не отговори непосредствено на случая, само че акцентира, че Русия е направила 19 ракетни удара против Харковска област от Белгородска област през миналата седмица и акцентира, че Украйна " ще продължи да подхваща ограничения за заличаване на средства за доставка “ и " надзор на въздушното пространство “ в граничния регион Харков-Белгород.

Украинското издание Украинская истина, базирайки се на неуточнени източници в украинските въоръжени сили, твърди, че Ил-76 е превозвал ракети за противовъздушна защита С-300, които съветските сили постоянно употребяват при удари против наземни цели в Харковска област.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание на 24 януари, че Украйна работи за определяне на " всички ясни обстоятелства “ и че ГРУ преглежда " ориста на всички пандизчии “.

ISW не предлага оценка на събитията на злополуката на Ил-76 сега и не може без значение да ревизира съветските или украинските изказвания по отношение на случая. Но съгласно специалисти съветските участници в осведомителното пространство се възползват от злополуката на Ил-76, с цел да посеят вътрешно неодобрение в Украйна и да подкопаят волята на Запада да продължи да оказва военна поддръжка на Украйна.

Председателят на комисията по защита на Държавната дума на Русия Андрей Картаполов съобщи, че Украйна съзнателно е свалила Ил-76, знаейки, че в него има украински военнопленници, и прикани всички обмени на военнопленници да спрат за неопределен срок.

Обвинения към украинските " вътрешни политически битки “, че са съдействали за злополуката насочи заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

Не закъсня реакцията и на съветският външен министър Сергей Лавров, който сега е в Ню Йорк за срещи на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН). Той прикани за незабавно съвещание на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации за разглеждане на злополуката и упрекна Украйна в тероризъм.

Руски публични лица също така направиха голословни изказвания, че Украйна е блъснала Ил-76 с предоставени от Съединени американски щати или Германия ракетни системи, евентуално в опит да обезсърчат западните сътрудници на Украйна да дават на Украйна сериозни системи за противовъздушна защита, нужни за продължаващата защита на Украйна.

Подобни несъстоятелни обвинявания, отправени от Кремъл, са предопределени частично да посеят неодобрение в Украйна и да провокират съмнение към украинското държавно управление. Те са част от дейната съветска агитация, която поставя големи осведомителни старания, ориентирани към вътрешното намаляване на Украйна и разколебаване на нейните сътрудници в поддръжката, която всекидневно оказват на Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР