Русия увеличава числеността на войските си по украинските граници, което

...
Русия увеличава числеността на войските си по украинските граници, което
Коментари Харесай

Украйна: Русия струпва войски по границите, заплашва сигурността ни

Русия усилва числеността на войските си по украинските граници, което заплашва сигурността на Украйна. Това съобщи през днешния ден в отчет, показан пред Върховната Рада, главнокомандващият въоръжените сили на Руслан Хомчак, представен от Ройтерс.
В изявлението си през Народното събрание Хомчак упрекна Русия в " нападателна политика " по отношение на Украйна, а проруските сепаратисти - в систематично нарушение на примирието в Източна Украйна, контрактувано през юли 2020 година Украинската войска и сепаратистите си насочат взаимни обвинявания в нарушение на примирието, а украински депутати споделят, че от началото на тази година в спора за починали 27 украински военнослужещи, в това число четирима, убити от снайперисти предходната седмица, написа.
 Силите на НАТО вдигнати 10 пъти за ден поради съветски самолети, взели участие са и наши изтребители Силите на НАТО вдигнати 10 пъти за ден поради съветски самолети, взели участие са и наши изтребители
Десет пъти самолети на НАТО са изпълнили през вчерашния ден задания по прехващане на бомбардировачи и изтребители на Русия. Това оповестиха от пактът д...
" Руската федерация продължава нападателната си политика към Украйна ", сподели пред Върховната Рада Хомчак. Той добави, че съветски военни елементи от разнообразни райони се струпват покрай границите на Украйна под претекст за поддържане на боеготовността и подготовка за учения, което води до " последователно увеличаване на войските наоколо до държавните граници на Украйна ".
" Очаква се в допълнение концентриране на до 25 тактически съединения, което дружно с към този момент разположените войски покрай държавните граници на Украйна съставлява опасност за военната сигурност на страната ", съобщи Хомчак. Той добави, че Русия е разположила 32 700 военнослужещи в Крим, анексиран от Русия през 2014 година, а нейни офицери командват 28 000 сепаратистки бойци в Източна Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР