Русия цени високо независимия външнополитически курс на Турция и отказа

...
Русия цени високо независимия външнополитически курс на Турция и отказа
Коментари Харесай

Лавров в Анкара: Ценим високо отказа на Турция да се присъедини към санкциите

Русия цени високо самостоятелния външнополитически курс на Турция и отхвърли на Анкара да се причисли към глобите против Русия, съобщи през днешния ден в Анкара съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Русия и Турция имат самостоятелен курс в областта на външната политика. Ние високо ценим отхвърли на сътрудниците да се причислят към антируските наказания ", сподели Лавров след присъединяване в заседание на турски посланици и непрекъснати представители в интернационалните организации, предава Българска телеграфна агенция.

В духа на съдействие Русия и Турция ще могат да намерят способи за разрешаване на проблемите в зоната за деескалация в Идлиб. Това съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу на взаимна конференцията.

Нашите връзки са на положително равнище. Днес ще дискутираме въпросите, свързани със зоната за деескалация в Идлиб (Сирия). Ще обсъдим методите за водене на битка против тероризма в района, сподели Чавушоглу.

Той напомни, че президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган постоянно беседват по телефона, а последната им намира се състоя в границите на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР