Русия трябва незабавно да започне работа по нова орбитална станция.

...
Русия трябва незабавно да започне работа по нова орбитална станция.
Коментари Харесай

Русия ще строи нова орбитална станция

Русия би трябвало неотложно да стартира работа по нова орбитална станция. Това мнение изрази генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин, представен от ТАСС.

"Русия, като страна, която постоянно е била водач в галактическия бранш, би трябвало неотложно да стартира работа по основаването на нова орбитална станция. Въпросът дали ще бъде населявана, дали ще е интернационална или национална, ще бъде решен в близко бъдеще ", посочи Рогозин. и допусна, че Международната галактическа станция да работи още 7-10 години.

Ръководителят на Роскосмос също разгласи опцията за основаване на нов пилотиран галактически транспортен съд. Според него през днешния ден „ създаването на екипираната стратегия е обвързвано със основаването на галактически проекти “. По-специално, Съединени американски щати организират такава работа.

През 2024 година към МКС е плануван полет и съединяване на новия пилотиран галактически транспортен съд "Федерация " с екипаж.

Прекратяването на работата на МКС в началото бе планувано за 2024 година Методите за прекъсване на работата на станцията и извеждането ѝ от орбита към момента не са избрани. Също по този начин има информации за договаряния за продължение на работата на МКС до 2028 година, само че нищо не е известно за резултатите от тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР