Русия трябва да си даде сметка, че няма друга алтернатива

...
Русия трябва да си даде сметка, че няма друга алтернатива
Коментари Харесай

Искаме сътрудничество с Русия, но Македония няма друга алтернатива освен ЕС и НАТО, заяви Заев

Русия би трябвало да си даде сметка, че няма друга опция за Република Македония с изключение на пълноправно участие в Европейския съюз и НАТО. 
 НАТО най-сетне отвори порти за Македония. А Русия се изгаври, че тласкат Скопие принудително в пакта
Македонското държавно управление освен желае да удостовери съдействието с Руската федерация, само че желае и да го развие.

Това съобщи през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев на обща конференция с еврокомисаря Йоханес Хан на въпрос за вчерашната реакция на съветското посолство на негово изявление за финансиране на митинги в Македония от страна на предприемачи в Русия.

Аз единствено разясня обстоятелства и изказвания, които са стигнали до мен от отчети... Всички знаят, а би трябвало да знае това и Руската федерация, че няма опция за Република Македония с изключение на пълноправното участие в Европейски Съюз и НАТО, съобщи Заев.

Преди дни Заев и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подписаха документ за започване на договаряния за участие на Македония в Северноатлантическия пакт.

Реакцията на Москва не закъсня, като от съветското външно министерство оповестиха, че Македония е вкарана в НАТО принудително, което задълбочава разделянето и покачват напрежението в Европа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР