Русия трябва да си даде сметка, че няма алтернатива за

...
Русия трябва да си даде сметка, че няма алтернатива за
Коментари Харесай

Заев: Русия да разбере, че за Македония няма алтернатива на НАТО и ЕС

Русия би трябвало да си даде сметка, че няма опция за Република Македония на пълноправно участие в Европейския съюз и НАТО. Македонското държавно управление освен че желае да удостовери съдействието с Руската федерация, само че желае и да го развие.

Това съобщи през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев на обща конференция с еврокомисаря Йоханес Хан, отговаряйки на журналистически въпрос по отношение на вчерашната реакция на съветското посолство на негово изказване за финансиране на митингите в Македония от страна на някои предприемачи в Русия.

Аз единствено разясня обстоятелства и изказвания, които са стигнали до мен от отчети... Всички знаят, а би трябвало да знае това и Руската федерация, че няма опция за Република Македония с изключение на пълноправното участие в Европейски Съюз и НАТО, съобщи Заев.

Вратите на Европейския съюз са необятно отворени за Македония и от вас зависи дали ще употребявате това или не. Вие би трябвало да вземете решение за бъдещето на своята страна, съобщи през днешния ден Йоханес Хан, който в Скопие публично даде старт на началото на процеса на скрининг и подготовка за пускане на договарянията за участие в Европейски Съюз през юни 2019 година, заяви МИА.

Вратата към Европейски Съюз е необятно отворена с помощта на реформаторските цели, върху които работеше държавното управление през миналата година, само че и на постигнатите контракти за добросъседство с България и за името с Гърция, съобщи Хан.

Той приветства приемането на покана за участие в НАТО, изтъквайки, че това ще значи повече сигурност и разцвет за жителите на Македония.

На днешното съвещание на държавното управление, на което участва Хан, бяха взети решения, с които стартира скрининг процесът за подготовка на присъединителни договаряния с Европейски Съюз. За основен договарящ е назначен вицепремиерът Буяр Османи, а за механически договарящ - съветникът на премиера Боян Маричич.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР