Русия трябва да промени подхода си преди да може да

...
Русия трябва да промени подхода си преди да може да
Коментари Харесай

Европейците се противопоставят на идеята за връщане на Русия в Г-7

Русия би трябвало да промени метода си преди да може да стартират каквито и да било диалози за връщането й в групата Г-7 , съобщи почитан английски държавен източник, представен от Ройтерс.
 
" (Министър-председателката) постоянно е казвала, че би трябвало да се ангажираме с Русия, само че би трябвало да сме нащрек ", сподели източникът. " Трябва да си подсещаме за какво Г-8 стана Г-7 - това стана откакто Русия нелегално анексира Крим...Оттогава следим пагубна активност на Русия по доста разнообразни способи, в това число по улиците на Солсбъри в Обединеното кралство ".
 
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск уточни, че форматът Г-7 би трябвало да остане неизменен , без връщане в него на Русия, съобщи Франс прес. " Виждам доста спекулации за формата Г-7, приказват за Г-6+1 и за минус едно. Но седмицата е щастливо число, най-малкото в нашата просвета ", сподели Туск в коментар на изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за нуждата от връщане на Русия и възобновяване на формата Г-8, съобщи ТАСС.
 
" Това, което ме тревожи най-вече обаче, е да виждам, че международният ред , учреден на общи правила, не се оспорва от нормалните обвинени, а изненадващо, от основния си проектант и поръчител: Съединени американски щати ", сподели на конференция Туск, представен от Агенция Франс Прес. Предложението на президента Тръмп за връщане на Русия в Групата на седемте не наподобява " поредно " от позиция на най-новите наказания, наложени от Съединени американски щати на Москва, заяви източник от френското президентство.
 
Целта на френския президент Еманюел Макрон е да показа единен европейски фронт на срещата на Г-7, сподели източникът и добави, че Макрон се стреми в документа, признат на форума, да бъдат упоменати разпоредбите за интернационална търговия, промяната на Световната комерсиална организация, Парижкото съглашение за климата, както и да бъде реализиран консенсус за Иран и Либия, заяви Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР