Русия трябва да осъзнае, че Република Македония няма алтернатива на

...
Русия трябва да осъзнае, че Република Македония няма алтернатива на
Коментари Харесай

Заев към Москва: Алтернатива на ЕС и НАТО за Македония няма

Русия би трябвало да осъзнае, че Република Македония няма опция на пълноправното участие в Европейски Съюз и НАТО. Правителството ни желае освен да удостовери съдействието, само че и да го усъвършенства. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев на взаимна конференция с еврокомисаря по разширението Йоханес Хан. Македонският министър председател разяснява вчерашната реакция на посолството на Русия на изказването му за финансиране на митингите в Македония от страна на някои съветски предприемачи, съобщи БГНЕС.

„ Само разясня обстоятелствата и изказванията, които получих от отчетите, с които се срещнах. Целта на тези дейности е да се прекратят другарствата, които построяваме “, уточни Заев. Той акцентира, че „ всички, в това число и в Русия, би трябвало да знаят, че за Република Македония не съществува друга опция отвън участието в НАТО и Европейски Съюз “. „ Ние сме дребна страна с другари. Нашите вероятности имат по-големи шансове, в случай че нямаме неприятели. Това го доказахме със съседите си, вършим това в този момент със страните от Европейски Съюз и НАТО, желаеме да го създадем с всички страни по света “, съобщи Заев.

Вратите на Европейския съюз /ЕС/ са необятно отворени за Република Македония. Това сподели в Скопие еврокомисарят по разширението на Европейски Съюз Йоханес Хан при старта на скрининг процеса и подготовката за започването на предприсъединителни договаряния за участие в Европейски Съюз през юни 2019 година. " Вратата на Европейски Съюз е необятно отворена с помощта на реформаторските цели, върху които работеше държавното управление през миналата година. Това стана и с помощта на договорите на Република Македония с България и Гърция... Народът показва опозиция и самообладание. Вие се превърнахте в страна за образец и модел в района. Показахте и на останалите по какъв начин би трябвало да се вземат решение двустранните проблеми ", сподели още Хан по време на взаимна конференция с македонския министър председател Зоран Заев. Според еврокомисаря " договорът с Гърция способства за мира, напредъка и стабилността, освен на Македония, само че и на целия район ".

" Вие сами би трябвало да решите за бъдещето си. Това би трябвало да стане по един свободен и върховен метод. Гражданите би трябвало да вземат окончателното решение. Да употребяват демократичното си право и да вземат участие на идния референдум ", сподели още той. Хан поздрави и получената сподели от НАТО за присъединението на Република Македония към Северноатлантическия пакт. Днес по време на държавното съвещание в Скопие кабинетът взе решение за започване на скрининг процеса и подготовката за започването на предприсъединителните договаряния с Европейски Съюз. Основен договарящ от македонска страна ще бъде вицепремиерът Буяр Османи. За техническите въпроси ще дава отговор Боян Маричич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР