Русия трябва да очаква да бъде спряна от участие на

...
Русия трябва да очаква да бъде спряна от участие на
Коментари Харесай

Шефът на Русада: Русия ще бъде спряна от участие на Олимпиадата в Токио

Русия би трябвало да чака да бъде спряна от присъединяване на Олимпийските игри в Токио 2020 поради противоречие на данните, предадени на международната антидопингова организация (WADA), разгласи шефът на съветската антидопингова организация (РУСАДА) Юрий Ганус, представен от Би Би Си. Той бе помолен да разяснява изказването на WADA, че Русия може да бъде изключена от всички огромни спортни надпревари, поради несъответствията в данните от московската антидопигнгова лаборатория и тези, които изнесе и съобщи на WADA през 2015 година емигриралият в Съединени американски щати някогашен началник на лабораторията Григорий Родченков.

" Руският олимпийски тим ще бъде спрян от присъединяване на Игрите в Токио. Смятам, че това ще стане и за Зимните игри в Китай през 2022 г.”, сподели Ганус.

“Русия не може да продължава повече със старите способи, които от ден на ден утежняват рецесията с допинга. Трябва да се откажем от концепцията, че Западът пробва да ни притисне. Русия би трябвало да приведе своята къща в ред”, добави Ганус пред Агенция Франс Прес.

Според него най-хубавият вероятен сюжет за Русия е допускането до Игрите “на избрани спортисти със специфична покана ", както бе по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан предходната година. Освен това Ганус чака и други санкции, в това число ограничаване за провеждането на интернационалните надпревари в Русия, изключване на руснаци от интернационалните спортни федерации и санкции.

През предишния месец WADA разгласи, че ще проверява “несъответствия “ в лабораторните данни, обезпечени от Русия, което повдигна вероятността за нова възбрана. WADA даде три седмици на Русия, с цел да отговори на проблемите с данните. Този период към този момент изтече.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР