Русия трябва да бъде държана финансово отговорна за разрушенията, които

...
Русия трябва да бъде държана финансово отговорна за разрушенията, които
Коментари Харесай

Зеленски: Русия трябва да плати за всички разрушения в Украйна

Русия би трябвало да бъде държана финансово виновна за разрушенията, които силите ѝ предизвикват на Украйна, сподели Володимир Зеленски.

Той означи, че съветската войска е изстреля ракета по Харковска област и е разрушила културен център в град Лозова, и добави, че на обстрел са били подложени и Одеса, Полтава и Житомир.

В Донбас, където съветската офанзива е най-ожесточена, съветските войски по думите му са трансформирали градовете Рубижне и Волноваха в отломки, както са създали и с Мариупол и както се пробват да създадат със Северодонецк.

Зеленски съобщи, че Русия би трябвало да бъде накарана да заплати за всеки дом, учебно заведение, болница и бизнес, който е разрушила. Той сподели, че би трябвало да бъде основан юридически механизъм, посредством който всеки потърпевш от съветските дейности, да може да получи обезщетение.

" Мудис " намали кредитния рейтинг на Украйна от " Caa3 " с отрицателна вероятност поради дълговата неустановеност, съобщи Ройтерс.

Причината за оценката на рейтинговата организация е повишeн риск украинското държавно управление да изпадне в неспособност да изплаща задълженията си след съветската инвазия, макар интернационалната помощ.

Агенцията, която до момента правеше разбор на вероятностите пред Украйна, преразглежда оценката си поради неяснотата към това по какъв начин ще се развие войната и към следствията от нея върху кредитните отговорности на Киев.

Финансовите министри от Групата на седемте най-развити страни (Г-7) през вчерашния ден се споразумяха да дават на Украйна нова помощ в размер на 9,5 милиарда $ и дадоха обещание да ѝ дадат задоволително пари, с цел да може да държи унищожената си стопанска система на повърхността, до момента в който води война против Русия.

" Мудис " съобщи, че чака военният спор в Украйна да се проточи по-дълго, в сравнение с са били първичните упования, и планува, че действителният ѝ БВП за тази година ще намалее с към 35%.

Агенцията чака украинската стопанска система да стартира да се възвръща следващата година, само че по едно и също време с това чака съветската инвазия да нанесе трайни провали върху Брутният вътрешен продукт на Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР