Русия струпва значителни военни сили по границата с Украйна и

...
Русия струпва значителни военни сили по границата с Украйна и
Коментари Харесай

Русия може да разположи ядрено оръжие по границата с Украйна

Русия струпва обилни военни сили по границата с Украйна и може да трансферира там нуклеарно оръжие. Това безпокойство изрази украинският боен министър Андрий Таран пред подкомисията на Европейския парламент по сигурност и защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че съветските дейности основават опасност и за страните от Източна Европа, изключително поради увеличението на войските в Калининград. По неговите думи Русия е изпратила 42 000 бойци в Крим и 110 000 по украинската североизточна граница. Според него военна провокация от съветска страна може да се чака тази година.

Възприемаме тези дейности като същинска опасност за нашата национална сигурност, съобщи Таран. Според нас Русия приготвя нападателни дейности, а Крим се трансформира във вероятен фронт. Министърът изрази очакване за повишение на съветското военно наличие в Беларус.

По неговите думи от 2008 година Кремъл подхваща дейности за връщане на контрола в региона на Черно море и от години се пробва да попречва постигането на задачата на Украйна за доближаване с Европейски Съюз и НАТО. Таран изрази съмнение, че Русия може да работи още веднъж по този начин, както направи в Грузия, с цел да упрекна Украйна в нарушение на прекратяването на огъня и по този начин да оправдае навлизане в Донецк и Луганск. Руската страна отхвърля напъните за трайно преустановяване на огъня, съобщи Таран. Той прикани европейските страни да удвоят напъните си, с цел да накарат Русия да съблюдава интернационалното право.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР