Русия стартира поредица от дребномащабни офанзиви през 85-ата седмица от

...
Русия стартира поредица от дребномащабни офанзиви през 85-ата седмица от
Коментари Харесай

Русия се опитва да развали контранастъплението на Украйна преди зимата

Русия започва поредност от дребномащабни офанзиви през 85-ата седмица от войната си с Украйна, като наподобява, че се пробва да замрази четиримесечната контранастъпление на Киев, като фиксира силите си в място.

Контраофанзивата на Украйна съумя да си върне половината територия, завладяна от Русия по-рано тази година, пробивайки прехвалената отбранителна линия на Русия „ Суровикин “, отслабвайки съветската логистика посредством удари надълбоко в Крим и лишавайки Русия от надзор над западното Черно море. < /p>

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Русия не съумя да се върне в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида „ Същността е същата “: Зеленски от Украйна оприличава Хамас на Русия Русия изстрелва десетки дронове в Украйна при последното въздушно нахлуване: Киев Съединени американски щати афишират пакет от военна помощ на стойност 200 милиона $ за Украйна завършек на списъка

Русия възобнови офанзивата към град Купянск в североизточния завършек на фронта на 6 октомври, сподели представителят на източните сили на Украйна. Руски източници потвърдиха наземното нахлуване в посока Синковка след артилерийски обстрел.

Украински публични лица споделиха през юли, че Русия е подхванала напън за завладяване на Купянск, а военни анализатори оцениха, че това е опит на Русия да отвлече вниманието на украинските сили от елементи на фронта, където те реализират триумф.

„ Ако бях на мястото на Русия през днешния ден... щях да направя незабавна разваляща офанзива. Бих подхванал атака някъде “, сподели полковник Сет Крумрих, вицепрезидент на Global Guardian, консултантска компания по сигурността, сподели пред Al Jazeera в края на юни.

„ Бих блъснал, тъй като тъкмо в този момент ви изчерпват вариантите …  [украинците] ще намерят пробив и ще го пробият “, сподели той.

Това е, което Русия направи в Купянск през идващия месец, само че това не попречи на украинските сили да пробият първата им отбранителна линия на южния фронт, покрай Роботайн, през септември.

Руските сили покрай Robotyne наподобява смениха войските на 291-ви и 71-ви мотострелкови полкове след изтощителни септемврийски борби, в които те отстъпиха пред възходяща украинска издатина през своите минни полета и окопи.

Руските сили покрай Роботине и Върбове бяха заети с повторното минириране на фронтовите линии, прочистени преди този момент от украинските сили, и забавянето им, сподели един съветски боен блог, наричащ себе си Дневникът на парашутиста.

„ Въпреки че вражеските бронирани машини от ден на ден се появяват в сектора Robotyne-Verbove, врагът е понижил времето за придвижване заради минирани зони “, сподели блогърът. „ Нашите сапьори съумяват да минират наново към този момент прочистени от врага региони. “

Но блогът също по този начин удостовери украинските отчети, че контранастъплението продължава. „ Артилерията не стопира нито за минута “, сподели блогърът.

Руските сили започнаха атака и на други места.

До три съветски батальона нападнаха украинската защита през октомври покрай Жеребянки, западно от Роботине, потвърждавайки, че са напреднали 2 километра (1,2 мили).

Те започнаха атака на равнище батальон покрай Хуляйполе на южния фронт, като напреднаха „ няколкостотин метра “, съгласно един съветски кореспондент.

И те ускориха напъните си да завладяват Авдиевка, източен град, който са обкръжили на север и юг с клещи.

Тези тактически интервенции бяха ориентирани към заледяване на муден, само че постоянен украински прогрес преди съветските президентски избори, сподели Игор Гиркин, съветски боен офицер, който провежда съветската милиция, която се бие с украинската войска, откогато Донецк и Луганск оповестиха, че се отделиха през 2014 година

„ С 99 % възможност Кремъл реши да замрази войната до изборите, т.е. до март 2024 година “, написа Гиркин, който носи бойното псевдоним Стрелков, в писмо, оповестено от брачната половинка му в обществените мрежи медии.

В своя разбор съветският президент Владимир Путин няма да направи нищо за „ съществено утежняване на обществената, икономическата и вътрешнополитическата обстановка в страната “ до пролетта, като единственият приоритет е „ да предотврати дълбоки пробиви или чувствителни оперативни триумфи на съперника ”, до тогава.

Кремъл може да чака мъртвило в зимните боеве заради сезонни превалявания, които ще разкалят земята и ще затруднят маневрите на танкове и бронирани бойни машини.

Но Украйна сподели, че може да резервира инерцията на лятната си контранастъпление през зимата.

„ Ако студеното време настъпи незабавно... земята ще остане замръзнала и тежките машини ще могат да се движат по нея “, сподели Иля Йевлаш, представител на източните сили на Украйна.

Въпреки съветските развалящи офанзиви, украинските сили продължиха с контранастъплението си. В своята южна издатина те леко напреднаха на юг от Роботине на 6 октомври и разшириха изпъкналостта си на запад към село Копани на 7 октомври. Те също се пробваха да разширят тази издатина на изток, към Новофедоривка, на 10 октомври.

На изток те продължиха да напредват около неотдавна превзетите селища Клишчиевка и Андриевка южно от Бахмут, в продължаващи старания да обкръжат завладения град и да го завладяват.

А на границата Донецк-Запорожие, където се срещат източния и южния фронт, геолокирани фрагменти демонстрираха, че те са напреднали покрай село Микилске на 10 октомври.

Въпреки изборите на 30 септември в Словакия за проруско държавно управление, което разгласи прекъсване на доставките на оръжия за Украйна, Словакия се причисли към други членове на НАТО, с цел да форсира образованието и боеприпасите, обещани на Украйна на 9 октомври.

Министрите от НАТО гласоподаваха за „ по-нататъшно увеличение на своята военна, разследваща, финансова, обучителна и филантропична поддръжка за Украйна “, в това число „ ракети с огромен обхват и многоцелеви изтребители, и да поддържат тази поддръжка толкоз дълго, колкото е належащо за Украйна да надделее ”.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР