Русия спонсорира тероризма като изпраща на фронта в Украйна затворници,

...
Русия спонсорира тероризма като изпраща на фронта в Украйна затворници,
Коментари Харесай

Зеленски: Едва ли някой в света се съмнява, че Русия е държава-терорист

Русия спонсорира тероризма като изпраща на фронта в Украйна пандизчии, осъдени за тежки закононарушения. Това съобщи в своето следващо видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. 
 
" Срещу нашите сили окупаторите хвърлиха всичко, което можаха, включително и две хиляди " зека " (затворници, произлиза от съкращението " з/к ", което се е употребило в формалните руски документи след края на 20-те години, бел. ред.) - та са измежду наемниците там. И тези " зекове " са огромни присъди. На фронта са освен поради пари, а и поради обещаната им прошка. Ето по какъв начин съветската страна спонсорира терора - като търси по пандизите убийци и им дава обещание независимост, в случай че стартират да убиват още веднъж. Има ли някой в света, който към момента би се усъмнил коства ли си да признаем Русия за държава-терорист? Едва ли ", акцентира Зеленски. 
 

 
Той добави, че обстановката на предната линия на фронта не се е изменила съществуно. " Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут, там не престават да се водят доста тежки боеве. Благодаря на всички наши воини, които героично удържат позициите си до Бахмут, и до Соледар, както и на всички други посоки, където не престават бойните стълкновения - на изток и на юг ", означи украинският президент. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР