Русия спира износа на слънчогледово семе и рапица. Това обяви

...
Русия спира износа на слънчогледово семе и рапица. Това обяви
Коментари Харесай

Русия спира износа на рапица и слънчогледово семе

Русия стопира износа на слънчогледово семе и рапица. Това разгласи Министерството на земеделието на страната, оповестява TeleTrader.

Забраната за експорт ще бъде в действие от на следващия ден, 1 април до 31 август.

В същото време слънчогледовото олио ще бъде обект на квота от 1,5 милиона тона, до момента в който квотата за брашно възлиза на 700 000 тона.

В момента на фона на внезапното нарастване на международните цени на слънчогледовото олио и маслодайните семена се следи нараснало търсене на съветски артикули , означават от ведомството и разясняват, че решението е взето за отбрана на вътрешния пазар и бизнеса.
 Конфликтът в Украйна заплашва реколтата
Конфликтът в Украйна заплашва реколтата

Има дефицит и на семена и торове

Глобалната продоволствена рецесия , провокирана от нашествието на Русия в Украйна, ескалира последните дни на фона на решения на основни страни производителки за възбрана на износа , с които се стремят да запазят жизненоважни хранителни доставки в границите на своите граници.

Конфликтът в Украйна заплашва световното произвеждане на зърно, доставката на хранителни масла и износа на торове, кара цените на главните първични материали да скочат и води до рецесия на енергийните пазари.

Световните цени на храните се повишиха до рекордно високо равнище през февруари, като доближиха годишно нарастване от 20,7%, съгласно организацията на Организация на обединените нации по храните, до момента в който доста котировки продължиха да се повишават през този месец.

Русия и Украйна са съществени производители на слънчогледово масло и двете страни съставляват съвсем 80% от международния експорт.
 Украйна упрекна Русия, че целеустремено проваля сеитбата
Украйна упрекна Русия, че целенасочено проваля сеитбата

Страната имала ресурси за две години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР