Русия спечели олимпийската титла в хокея при мъжете след невероятен

...
Русия спечели олимпийската титла в хокея при мъжете след невероятен
Коментари Харесай

Уникална драма и Русия триумфира на хокей

Русия завоюва олимпийската купа в хокея при мъжете след необикновен край с Германия, приключил 4:3 след продължения. Драматичната развръзка може да се съпостави само с баскетболния край на Мюнхен 72, когато Съюз на съветските социалистически републики надделя САЩ  с 51:50. Руснаците бяха на път да позволен огромна сензация, откакто изоставаха от германците, само че изравниха с човек по-малко, секунди преди приключване на постоянното време. В продължението Кирил Капризов означи решителната шайба 9:40 минути преди финалната сирена и донесе златото на руснаците.

До момента Русия не е имала купа след разпада на Съюз на съветските социалистически републики като независима страна. Тази от Пьонгчанг също няма да се води на страната поради наказването ѝ да не взе участие в игрите поради допинг абсурда. Руският отбор има седем трофеи (1956, 1964, 1968, 1972, 1976, 1984 и 1988 година), само че всички предходни триумфи пристигнаха под името Съветски съюз. Руският отбор не беше играл край в продължение на 20 години, откакто в Нагано през 1998 година отстъпи на Чехия.

Германците не съумяха да поднесат нова изненада, откакто в течение на шампионата се трансфораха в палач на колоси. На четвъртфиналите те отстраниха двукратните първенци от Швеция, а на полуфинала детронираха Канада, която беше спечелила последните два шампионата.

Първата третина беше доминирана руснацитеи секунда преди нейния край Вячеслав Войнов откри резултата, завършвайки композиция сред Гусев и Капризов. В средата на втората четвърт Бундестима отговори и посредством Феликс Шутц резултатът стана еднакъв.

Решителната част беше доста забавна и головете заваляха. След спокойни първи 13 минути, двата тима подвигнаха темпото и в границите на 10 секунди небрежно си размениха две шайби. Първо Никита Гусев изведе руснаците напред, само че в ответната офанзива Доминик Кахун изравни – 2:2. Само 3:15 минути преди края Германия за първи път излезе напред след шайба на Йонас Мюлер.

Трилърът беше цялостен и единствено 55 секунди преди края руснаците изравниха в миг, в който беше с човек по-малко на леда. Никита Гусев получи шайбата покрай вратата и не сгреши. В продължението надмощието беше поделено като още първоначално втаратят на Бундестима Аус ден Брикен трябваше да прави ефектно избавяне, с цел да не позволява шайбата в мрежата си. Той обаче беше безпомощен девет миути преди финалната сирена, когато Капризов осъществя след подаване на Гусев, с цел да донесе успеха на съветските хокеисти. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР